Szeged és környéke

2019.09.06. 13:51

Ma kezdődik a szegedi halfesztivál - mutatjuk a programokat

A halról szól majd a hétvége: idén huszonharmadik al­­kalommal rendezik meg a nemzetközi tiszai halfesztivált. Kattintsanak a programokért!

Idén huszonharmadik al­­kalommal rendezik meg a ma kezdődő nemzetközi tiszai halfesztivált, ahol egész hétvégén változatos programokkal, kirakodóvásárral ünnepli a város az egyik gasztronómiai ku­­riózumát, a halászlét.


Ma 15 órától retró zenékkel készül DJ Horváth, 16 órától a Talent Tehetségkutató Énekstúdió, 17.30-tól pedig a Casino együttes lép fel. 20 órától az Irigy Hónaljmirigy együttes ad egyórás koncertet, 21.30-tól pedig utcabált tartanak, amihez a Zsomboys együttes szolgáltatja a zenét.


Szombaton a Tisza mindkét partját elfoglalja a fesztivál, 9 órától kezdetét veszi a hagyományos halfőző verseny a Partfürdőn, 11 órakor érkezik a „szegedi boszorkány" az óriásbográcshoz, a délután folyamán pedig családi programokkal várják a látogatókat. Lesznek bohócok és arcfestés a gyerekeknek, jótékonysági gumikacsaverseny a Rotary jóvoltából. Emellett egész nap zenés-táncos produkciók váltják egymást, a könnyűzene mellett lesz népzene, néptánc és táncház is. Szombaton rendezik meg a 10. Szegedi Sárkányhajó Fesztivált.


Vasárnap DJ Horváth, a Sajtkukac Duó, a Bojtorján együttes, a Szeged Táncegyüttes, a Hatetudnád Táncműhely, a Storyville Jazz Band és a Molnár Dixieland Band zenél a Tisza-parton. 21 órakor tűzijátékkal zárul a fesztivál. A rakpartot már tegnap le­­zárták a járműforgalom elől.


(leadképünk illusztráció - a szerk.)


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!