Szeged és környéke

2009.09.10. 00:07

Magánakció volt a hamis mangalica?

Negyed áron kínálták a hamis mangalicahúst Japánban, alávágva a Pick Szeged Zrt. árainak, és többéves, a távol-keleti piacot felépítő munkájának. Lehetséges, hogy a tulajdonos, Piero Pini szánta „kóstolónak" a húst.

Munkatársunktól

Kovács László, a Pick Szeged Zrt. elnök-vezérigazgatója nyilatkozott tegnap a Délmagyarországnak a japán piacon megjelent illegális és olcsó magyar mangalicahús miatt. Sérelmezte, hogy a félegyházi Hungary Meat Kft. a Mangalicatenyésztők Országos Egyesületének kötelező származási igazolása nélkül hozta forgalomba a kuriózumnak számító őshonos magyar húst a szigetországban. Utalt arra is, ha ilyen olcsón – információink szerint negyed áron – adják a mangalicahúst Japánban, akkor nem is biztos, hogy mangalica.

Szerettük volna megkérdezni a feltételezésről Szakácsné Bajnóczi Katalint, a Hungary Meat ügyvezetőjét. Az igazgató vendégekre hivatkozva visszahívást ígért, ám végül nem jelentkezett. Később már nem sikerült elérnünk telefonon. Így azt a kérdést sem tudtuk feltenni: igaz-e az a hír, hogy a 300 kilogrammos szállítmányt a félegyházi kft.-t is magában foglaló cégcsoport tulajdonosa, Piero Pini – aki a Budapest Honvéd egykori tulajdonosa – egy japán partnere kérésére, mintaként szállította Japánba. A Hungary Meatnek az ügyvezető szerint semmi köze az exporttételhez.

A Hungary Meat Kft. egy 300 kilogrammos hússzállítmányt exportált a szigetországba. Kovács László kiderítette: a Hungary Meattel kapcsolatban álló japán nagykereskedő a Pick japán partnerének weboldaláról másolt képekkel és reklámszövegekkel kínálta a Hungary Meat termékét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!