Szeged és környéke

2015.07.15. 16:11

Már áll a próbakerítés a magyar-szerb határon

Mórahalom - A munkálatokat információink szerint csütörtökön a helyszínen tekinti meg Pintér Sándor belügyminiszter és Hende Csaba honvédelmi miniszter.

Munkatársunktól

Szerda délután ismét kint jártunk a magyar-szerb határszakaszon, ahol a helyükre kerültek a próbakerítés első oszlopai.

Helyére kerül a próbakerítés - GALÉRIA


Korábban:

Megfúrták a magyar-szerb határon épülő próbakerítés első oszlopainak a helyét szerdán Mórahalomnál. A 150 méteres próbakerítésnek péntekig állnia kell.

Megfúrták a határzárat Mórahalmon. Fotó: Schmidt Andrea (galéria)


Katonai térképészek mérték ki az ideiglenes határzár fa-, és fémoszlopainak a helyét, majd egy gödörfúrós jármű fúrt bele a homokba a megfelelő mélységig. A katonák délután már az ideiglenes parkolóhelyek kialakítását végezték – fűnyíróval.

Megfúrták a határzárat Mórahalmon. Fotó: Schmidt Andrea (galéria)


A munkálatokat információink szerint csütörtökön a helyszínen tekinti meg Pintér Sándor belügyminiszter és Hende Csaba honvédelmi miniszter.

– Szerdán tartottunk egy közbiztonság-egyeztető fórumot Mórahalmon. Az épülő határzárat a helyiek nagy többsége támogatja, hiszen a migrációs nyomás hatékony megállítására a határzár uniós és hazai ellenzői sem nyújtottak semmilyen alternatívát. Az uniós vezetők a migrációs helyzet megvitatását 2016 második negyedévére írták ki. A Mórahalomnál épülő kerítés ideiglenes jellegű, azt el fogják bontani, az építkezés jelenlegi munkálatai ellen egy környékbeli gazda sem tett panaszt – mondta Nógrádi Zoltán mórahalmi polgármester. Az épülő határzár ellenére a térségben továbbra is naponta fognak el a rendőrök illegális határsértőket: szerda délelőtt fél 11-kor egy kameruniakból, kongóiakból és afgánokból álló 12 fős csoportot tartóztattak fel az egyenruhások Mórahalom és Röszke között.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!