Szeged és környéke

2007.02.08. 15:19

Mától látogatási tilalom két klinikán

Legalább egy hétig tart az a látogatási tilalom, amit mától rendelt el az influenzajárvány miatt a régiós ÁNTSZ két szegedi klinikán. A bordányin kívül más megyei iskolában egyelőre nem kellett kényszerszünetre küldeni a diákokat.

Tombácz Róbert

Látogatási tilalmat rendeltek el mától bizonytalan ideig a szegedi gyermekgyógyászati valamint a szülészeti és nőgyógyászati klinikán. A megelőző intézkedést az influenzafertőzés erőteljes terjedése miatt kellett elrendelni, tájékoztatott az ÁNTSZ dél-alföldi régiójának járványügyi osztályvezetője. Mint Tombácz Zsuzsanna elmondta, a zárlat legalább egy hétig tart, meghosszabításáról az influenzás esetszámok változásaitól függően döntenek. A látogatási tilalom egyelőre csak ezt a két szegedi klinikát érinti, de a szakember nem zárta ki, hogy azt kiterjesztik az intenzívosztályokra és a szegedi városi kórház szülészeti osztályára is. A megye illetve a régió többi egészségügyi intézményét jelenleg még nem érinti a döntés.

Tombácz Zsuzsanna elmondta: az ÁNTSZ-nek a bordányi általános iskolán kívül még nem kellett kényszerszünetet elrendelnie más, régiós oktatási intézményben az influenzajárvány miatt. Hozzátette: az iskolák vezetése önállón is dönthet a tanítási szünet elrendeléséről, ha ezt indokoltnak látja. A múlt heti üllési esetben is erről volt szó.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!