Szeged és környéke

2016.11.14. 10:36

Maty-éri evezőspálya: nem tudja a jobb kéz, mit csinál a bal

A Magyar Művészeti Akadémia arra hivatkozva állította le a Maty-éri evezőspálya fejlesztésére kiírt pályázatot, hogy ne befolyásolja az egyre konkrétabb fejlesztési elképzeléseket, amiket a kiírás szerint már véglegesített a Nemzeti Sportközpontok (NS) a kajak-kenu szövetséggel. A NS viszont állítja, még a fejlesztési koncepció sem készült el a Maty-érre.

Szabó C. Szilárd

A fantáziára bízzák


A Magyar Művészeti Akadémia új pályázati kiírásában már nincs semmi konkrétum a Maty-érre vonatkozóan. Az építészeknek egy céltornyot kell tervezniük egy képzeletbeli kajak-kenu pályára.

A Magyar Művészeti Akadémia honlapján szeptember 14-én jelent meg, hogy a szervezet építőművészeti tagozata nyílt építészeti pályázatot hirdetett 40 év alatti tervezőknek a Szegedi Olimpiai Központ – Evezőspálya fejlesztésére.


Azt írták a pályázatban, hogy „a Nemzeti Sportközpontok Fejlesztési Igazgatóság Sport- és Létesítményfejlesztési Főosztálya a Magyar Kajak-Kenu Szövetséggel együtt kidolgozta és véglegesítette a Szegedi Olimpiai Központ – Evezőspálya 2019. évi olimpiai kvalifikációs gyorsasági kajak-kenu világbajnokságra és a 2024. évi Nyári Olimpiai Pályázatára szóló létesítményfejlesztési programját és ütemezését. Ennek alapján elkészítendő a meglévő létesítmény területfejlesztési és az új épületek építészeti tervei". A pályázatok benyújtási határideje november 11. volt.


Meglepetésre a kiírástól számított három hétre megjelent az akadémia honlapján, hogy a bírálóbizottság október 5-i döntése alapján felfüggesztették a pályázatot. Október 28-án azonban egy új, témájában azonos pályázati felhívást tesznek közzé. Az akadémia sajtóosztálya kérdésünkre azt írta, azért függesztették fel a pályázatot, hogy „a pályázat eredménye ne befolyásolja a folyamatban levő és egyre konkrétabb fejlesztési elképzeléseket".


Milyen fejlesztési elképzelések vannak a Szegedi Olimpiai Központra, illetve tudnak-e már konkrétumokat mondani? Mert erre hivatkozva állította le az akadémia a korábbi pályázatot – kérdeztük a Nemzeti Sportközpontok igazgatóságától, amelynek egyik telephelye a Maty-éri pálya. Megérkezett a válasz. A Nemzeti Sportközpontok igazgatósága azt írta, hogy „a Szegedi Olimpiai Központ fejlesztésével kapcsolatban egy átfogó koncepció elkészítése van folyamatban. Az anyag véglegesítését és elfogadását követően a részletekről tájékoztatni fogjuk a sajtó munkatársait".


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!