Szeged és környéke

2015.05.10. 21:30

Medve Matek a ligetben

A Matematika Összeköt Egyesület szervezett Medve Szabadtéri Matekversenyt vasárnap az újszegedi Erzsébet ligetben.

Munkatársunktól

A szegedi regionális rendezvényen hétszázan vettek részt. – A versenyen 5–12. évfolyamos diákokból, valamint vállalkozó kedvű felnőttekből álló háromfős csapatoknak kellett a kitűzött matematikai-logikai feladatokat megoldaniuk, miközben állomásról állomásra vándoroltak – mondta az egyik szervező, a szegedi Dudás Zsolt.

– Nagyon nehezek a feladatok. Reggel óta szenvedünk vele – mondta délután Forgács Martin és Bóra Tamás. A kilencedikes fiúk és csapattársaik a kiskunhalasi Szilády Áron Református Gimnáziumból érkeztek Szegedre. A versenyen a helyi diákok mellett Bács, Békés megyei és budapesti diákok is megmérettették magukat.

Matek a friss levegőn. Fotó: Schmidt Andrea (galéria)

A versenynek hat közül két kategóriában szegedi győztese volt: a Medvebocs (általános iskola 5–6. osztály) kategória első helyezettjei a Tarjáni Két Tannyelvű Általános Iskola tanulói: Jászapáti Péter, Molnár Kristóf és Óvári Ambrus. A Jegesmedve kategóriában (középiskola 11–12. osztály) pedig a Radnóti Miklós Kísérleti Gimnázium tanulói (Williams Kada, Lajkó Kálmán és Hansel Soma) bizonyultak a legjobbnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!