Szeged és környéke

2019.01.21. 14:25

Még mindig az iskolák előtt a Kétfarkú Kutyapárt logói

Több szegedi oktatási intézménynél is a járdákon hevernek a Magyar Kétfarkú Kutyapárt logói, pedig már háromnegyed év eltelt a választás óta. A párt szegedi szervezete szerint őrkutyák ezek, amelyek megjelennek, ha a diákok nagyon akarják.

K. A. R.

Háromnegyed év telt el a 2018-as országgyűlési választás óta, a Magyar Kétfarkú Kutyapárt szegedi szervezetének azonban még mindig nem sikerült eltüntetnie a logóit az utcákról. Dénes Ilona olvasónk jelezte, hogy nap mint nap látja az ábrákat a járdán azoknál az iskoláknál, ahol szavazókörök voltak.


Például a Szegedi Szakképzési Centrum Krúdy Gyula Szakképző Iskolája és a Csonka János Szakképző Iskolája előtt, valamint a Gregor József Általános Iskola előtt is. Olvasónk szerint nem helyénvaló, hogy a gyerekek tudatába beivódik a „nemtelen pártnak" a létezése.

 

Fotó: Karnok Csaba


Utánajártunk, és az említett intézmények mellett a Gedói Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola, valamint az Eötvös József Gimnázium bejáratnál is láttunk felfestéseket. Nemrégiben egyébként a Tömörkény István Gimnázium és Művészeti Szakközépiskola előtt is ott díszelgett, de az intézmény kérésére a párt eltakarította.


A pártoknak egyébként egy hónapjuk volt arra, hogy a kampány eszközeitől megtisztítsák a településeket, aki ezt nem tette meg május 8-én 16 óráig, felszólítást kap. Ha ennek sem tesznek eleget, akkor bírság jár érte. Az önkormányzatok a határidő után akár maguk is eltávolíthatják a plakátokat, a költségeket pedig kiszámlázhatják.


A plakátokat, figyelemfelkeltő eszközöket a pártoknak károkozás nélkül kell leszedniük, ha mégis probléma adódna, akkor a helyreállítást is a nekik kell kifizetni.

 

Fotó: Karnok Csaba


 Az eset kapcsán megkerestük a párt szegedi szervezetét, kérdésünkre elmondták, az iskolák körüli kutyákat nem ők hozták létre, spontán megjelennek, ha elég sok gyerek akarja. Kiemelték, számukra is rendkívül kellemetlen, amikor a politika felüti a fejét az iskolák körül. Sose tennének ilyet, mint ahogy más se szokott, ami így helyes. Rendkívül pozitív, hogy Magyarország ebben is élen jár.


A párt gyermekpszichológus és űrkinológus szakértői megállapították, hogy az objektumok valószínűleg őrkutyák, amelyek épp az iskolák politikamentességét óvják – tették hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!