Szeged és környéke

2015.02.25. 20:10

Meghalt a H1N1-es beteg: a klinika is megerősítette

Szeged - Már a klinika is megerősítette a hírt, miszerint február 22-én hajnalban meghalt a H1N1 fertőzéssel Szegeden kezelt férfi. A Facebookon felesége jelentette be először ismerőseinek.

Munkatársunktól

A Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központja megerősítette lapunk értesülését, miszerint február 22-én elhunyt egy középkorú férfi, aki súlyos alapbetegségei mellett H1N1 fertőzött is volt.

A közlemény kitér arra is, hogy az influenza súlyos, járványos betegség, ami komoly szövődményeket idézhet elő és a korszerű és szakszerű terápia ellenére a beteg halálához is vezethet. A Központ az influenzajárvány kapcsán minden szükséges óvintézkedést megtett és megtesz.

Korábban

Úgy tudjuk, krónikus betegsége volt, ez gyengítette az immunrendszerét, ezért volt súlyos lefolyású a betegsége.

A középkorú beteget február 7-e óta kezelték a Szegedi Tudományegyetem Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Intézetében. Saját lábán ment két nappal korábban orvoshoz, állapota azonban gyorsan leromlott. Úgy tudjuk, tüdőgyulladása volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!