Szeged és környéke

2017.11.26. 05:09

Megint átfogó hálózattisztítást kezd a vízmű

Az új víztisztítási technológiák működtetési tapasztalatai alapján várható volt, hogy a megváltozott kémiai összetételű víz miatt a rendszer beindításakor vízminőségi problémák (íz-, szín- és szagproblémák) jelentkeznek a közel 700 kilométeres hálózaton - írja közleményében a Szegedi Vízmű Zrt.

Munkatársunktól

A szolgáltató fokozatosan áll át az új rendszerre, a hibabejelentések alapján azonnal intézkedik, beavatkozik, ha szükséges, például a hálózat tisztításával.


Az elmúlt hónapok üzemeltetési adatai azt mutatják, hogy a várható módon tisztul a hálózat, fokozatosan csökkennek a színproblémákkal kapcsolatos fogyasztói panaszok. Számos helyen azonban a lokális intézkedések nem vezetnek megfelelő eredményre, ezért a társaság szeretné meggyorsítani a tisztulási folyamatot.


Ennek érdekében a szegedi vízmű november végétől átfogó hálózattisztítási programot indít, amelyben intenzív ütemezéssel ismét átmossa a hálózatot a problémás területeken. Ez átmenetileg nagyobb zavarossággal, szín- és szagproblémákkal jár.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!