Szeged és környéke

2010.03.11. 10:25

Megnyitották a forgalom előtt a rakpartot

Szeged - A Tisza apadása miatt a szegedi Huszár Mátyás rakpartot csütörtök délután 4 órától újra megnyitották a forgalom előtt - tudta meg a delmagyar.hu.

Delmagyar.hu

A Tisza apadása miatt a szegedi Huszár Mátyás rakpartot csütörtök délután 4 órától megnyitották - tudta meg a delmagyar.hu Priváczkiné Hajdu Zsuzsannától, a Alsó-Tisza vidéki Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság ügyeletvezetőjétől.

A Tisza vízállása Szegednél csütörtök reggel 8.00 órakor: 544 cm, apadó volt.

A szakemberek múlt pénteken zárták le a forgalom elől a rakpartot, miután arra számítottak, hogy a folyó kis mértékben kilép az úttestre. A Tisza 567 centiméterrel tetőzött, s ezzel nem érte el az elsőfokú készültség elrendeléséhez szükséges szintet.

A rakpartot legutóbb januárban zárták le áradás miatt, akkor egy hónapig nem használhatták az autósok az útszakaszt. Ez az első napokban komoly közlekedési dugókat okozott a csongrádi megyeszékhelyen, ahol a villamoshálózat felújítása miatt több ponton is forgalomkorlátozás van érvényben.

A Tisza Szegednél mért eddigi legmagasabb vízszintje 1009 centiméter volt, a tíz métert is meghaladó értéket 2006. április 21-én mérték.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!