Szeged és környéke

2016.05.20. 08:30

Megteltek a hétvégére Szeged szállodái

Szeged - Két hónappal ezelőtt megtelt minden szálláshely a mostani hétvégére Szegeden - idén is telt ház lesz a városnapi rendezvényeken. Ráadásul már a környékben is nehéz szállást találni, a vásárhelyi állattenyésztési napok miatt ugyanis a megye többi szállójában is nagyüzem van.

Timár Kriszta

„Nincs szabad szobánk". Ezzel a mondattal találkozik mindenki, aki a mostani hétvégére szeretne szállást foglalni akár panzióban, akár szállodában Szegeden. A kereskedelmi szálláshelyek nagyjából két hónappal ezelőtt mind elfogytak. A rutinosabbak már egy évvel ezelőtt bejelentkeztek a Szeged napja rendezvénysorozat fő programjának idejére, hiszen köztudott, hogy mindig ez az a hétvége, amikor a város telt házzal üzemel.


– A mostani péntek, szombat a legkeresettebb. Hét közben még találtunk szállást saját ügyfeleinknek, a következő napokra azonban ez már gyakorlatilag lehetetlen. Tegnap egy cég visszamondta a foglalását az egyik szállón, de azok is szinte azonnal elkeltek – mondta el lapunknak [namelink name="Ács Szilvia"], a szegedi Tourinform-iroda vezetője.


Szegeden a kollégiumokkal és magánszobákkal együtt összesen közel 8000 szálláshely van, ebben a pár napban azonban ez is kevésnek is bizonyul. – Hasonló a helyzet a júliusi és augusztusi hétvégéken is, akkor azonban néhány szabad helyet azért szinte mindig találni – mondta Ács Szilvia.

 

Pihenő a Dóm téren.

Pihenő a Dóm téren.

A rendezvénysorozat tíz napja alatt nagyjából 300 ezren fordulnak meg Szeged belvárosában, a legnagyobb tömeg azonban a mostani hétvégére koncentrálódik. Arra a kérdésre, mi a borfesztivál és a hídi vásár sikerének titka, a turisztikai szakember azt mondta, elsősorban az, hogy fiatalok, idősek és családok is megtalálják a nekik való szórakozást. – Emellett jó a marketing kommunikációja is: országos sajtóban is lehet hallani róla – tette hozzá.


A későn ébredő turisták helyzetét nehezíti, hogy idén Szeged egyik fő turisztikai eseménye egybeesik a vásárhelyi állattenyésztési napokkal is, így nemcsak a városban, a környékén is telt ház van mindenhol.


A rendezvénysorozat nem csak a szállodáknak, a vendéglátóknak is nagy forgalomnövekedést hoz. -Mi egyébként is tele vagyunk tvégenként, a hídi vásár napjaiban viszont hosszabbak azok az időszakok, amikor nincs szabad asztalunk - mondta el Kovács Zsolt, a Vendéglő a Régi Hídhoz tulajdonosa. - A vendégek ilyenkor

kénytelenek elfogadni, hogy nem biztos, hogy abban az időben tudnak jönni, amikor tervezték. De ugyanez igaz ezekben a napokban a többi belvárosi vendéglátóhelyre is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!