Szeged és környéke

2008.10.16. 22:51

Megtévesztő zsákutcatáblák

Szeged - Tévedtek a közutasok: elfelejtették kinyitni tegnap hajnalban a vágányjavításhoz lezárt Bajai utat Szeged határában. Ígérik, ma és holnap, amint lehet, beengedik az autósokat.

Munkatársunktól

Megint nem sikerült rendesen kitábláznia az útjavítást az állami útfelelős Magyar Közút Kht.-nak. Kóvályogtak a megtévesztett autósok és kamionosok tegnap Szeged határában az 55-ös úti körforgalomnál. Nem tudták, kinek higgyenek: a híreknek vagy a szemüknek. A nagy, zöld útjelző táblán reggel, délben és délután is zsákutcajelzés mutatta: zárva a főút Szeged felé. A város csak Röszke irányában kerülve érhető el.

A tájékozottak viszont tudták, hogy az útzár időszakos. Megírtuk mi is: tegnap hajnal 5-ig, ma is hajnal 5-ig javítják a reptér melletti átjárót. Ma este 9-től holnap délután 2-ig dolgoznak viszont teljes útzár mellett. Így sokan a figyelmeztető tábla ellenére behajtottak a szokott útvonalon. Még többen voltak, akik mérgelődve forogtak a körforgalomban vagy beljebb. Biztos, ami biztos, kerültek, hogy célba érjenek.

Most akkor minek higgyenek a sofőrök: a híreknek vagy a táblának? Fotó: Karnok Csaba

Most akkor minek higgyenek a sofőrök: a híreknek vagy a táblának?
Fotó: Karnok Csaba

– Sajnos elfelejtettük letakarni az 55-ös úti körforgalomnál a terelőtáblákat Szeged irányában, amikor hajnalban abbahagyták a munkát a Bajai úti vasúti átkelő javítói. Napközben szabad volt az út, és szabad ma is – ismerte el Gádzser Gábor, a Magyar Közút Kht. megyei forgalomszabályozási és hálózatkezelési osztályának vezetője. Azt mondta, van terelési tervük, ennek ellenére nem takarták le terelőtáblát, nem nyitották ki a zsákutcát. Az osztályvezető elnézést kért, és megígérte: ma és holnap a munka végeztével letakarják a fölösleges jelzéseket. Ma estétől holnap kora délutánig megint utat zárnak, és terelnek. Kerülnek az autósok, buszok. A vonatok Dorozsmáig közlekednek.

Címkék#Szeged

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!