Szeged és környéke

2019.01.10. 09:17

Mentőautó-szimulátort kapott a szegedi egyetem orvosi kara

Szeged - Az ország első mentőautó-szimulátorát adták át tegnap Szegeden. Az SZTE ÁOK Szent-Györgyi Oktatási Épület aulájában, a Skills Központ bejárata mellett elhelyezett berendezés a helyszínre vonuló mentőautók pontos mása.

Munkatársunktól

A Mercedes-vázra épített, közel 50 millió forint értékű oktatási rendszer eszköztára teljesen megegyezik a jelenleg használt és az utakon futó autókéval. A szimulátort az összes mentési helyzet, belgyógyászati, traumatológiai esetek, különféle közúti sérülések ellátásának gyakorlásához, illetve alapvető sürgősségi kórképek ismertetésére és gyakorlati oktatására is lehet alkalmazni.

A szegedi az ország első mentőautó-szimulátora. Fotó: SZTE

A szegedi az ország első mentőautó-szimulátora. Fotók: SZTE

Az ország egyik legmodernebb szimulációs körülményeit biztosító helyszínén a valósághű gyakorlatok alatt a zárt mentőautóban zajló eseményeket is nyomon lehet majd követni, így a hallgatók tapasztalt instruktorok segítségével, biztonságos körülmények között szerezhetik meg az önálló munkavégzéshez szükséges szakmai rutint.


A mentőautó-szimulátor beszerzését az Állami Egészségügyi Ellátó Központ által irányított, 8 milliárd forint összköltségű projektből valósították meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!