Szeged és környéke

2013.08.23. 17:54

Mobillal a szegedi paprika nyomában

Szeged - Elkészült A szegedi paprika nyomában című mobilalkalmazás, amely ingyenesen letölthető a mobil piactereken Android és Windows Phone operációs rendszerű készülékekre – jelentették be az Alsóvárosi Ferences Látogatóközpontban pénteken.

Vida-Szűcs Imre

Az alkalmazással olvashatunk a paprika történetéről, megismerhetjük, milyen paprikával kapcsolatos turisztikai attrakciók, kiállítások találhatók Szegeden és környékén, és gyakorlati információkat kaphatunk ezek bejárásához. A 9 megabyte-os program Szent-Györgyi Albert életének fontosabb szegedi állomásait is bemutatja, és folyamatosan frissített információkat közöl gasztronómiai rendezvényekről – emelte ki Hódi Renáta az applikációt készítő Infotec Kft. képviseletében.

mobilalkalmazás, amely ingyenesen letölthető a mobil piactereken Android és Windows Phone operációs rendszerű készülékekre.

Az alkalmazás  ingyenesen letölthető a mobil piactereken Android és Windows Phone operációs rendszerű készülékekre.

A paprika szorosan kötődik Alsóvároshoz, az első tövet a ferences kolostor falain belül nevelték. Kiss Didák házfőnök szerint valószínűleg Amerikából került a paprika a törökökhöz, akik behozták hazánkba is. Először mérgezőnek tartották, csak dísznövényként használták, később pálinkába tették, és külsőleg, például csípések gyógyítására alkalmazták. 1830-ból származik az első leírás egy szakácskönyvben a paprikás csirke receptjéről – említette meg Didák testvér.

Petri Márta, az Alsóvárosi Ferences Látogatóközpont igazgatója elmondta, turisztikai együttműködést hoztak létre a Pick Szalámi és Paprika Múzeummal, a Móra Ferenc Múzeummal, az SZTE Füvészkerttel, az Alsóvárosi Napsugaras Tájházzal és a Paprika Park Röszkével, hogy hatékonyabban mutathassák be Szeged egyik legfontosabb turisztikai termékét, a fűszerpaprikát.

Címkék#Szeged

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!