Szeged és környéke

2012.07.10. 22:18

Négyezer fős lakodalom a Dóm téren - közönségtalálkozó a REÖK-ben

Szeged - A néptáncfesztivál gálaműsora, a Hegyen-völgyön lakodalom című produkció rendező-koreográfusával, Novák Ferenccel, fiával, a Násznagyot alakító Novák Péterrel és a Vőfély szerepében a Dóm téri színpadra lépő Csuja Imrével találkozott a közönség a szegedi REÖK-ben.

Vida-Szűcs Imre

[namelink name="Novák Ferenc"] felelevenítette a darab múltját: 1972-ben játszották először a szabadtérin, „frenetikus sikerrel". [namelink name="Bátyai Edina"], a fesztivál igazgatója egy 40 évvel ezelőtti partitúrát ajándékozott a rendezőnek. [namelink name="Novák Péter"] szerint az előadás címében filozófia van, amely generációkat köt össze. Nagy feladat előtt áll, mert egyszerre kell színészként, énekesként és táncosként szerepelnie a négyezer fős közönség előtt. [namelink name="Csuja Imre"] is nagy izgalommal várja a pénteki bemutatót.

Négyezer fős lakodalom a Dóm téren - közönségtalálkozó a REÖK-ben. Fotó: Schmidt Andrea (galéria)


A Hajdúnánásról származó művész sok lakodalomban megfordult már, sőt egyszer egy kőműves felkérte, hogy legyen vőfély – így nem teljesen új számára ez a szerepkör. A táncmű Dóm téri próbái megkezdődtek, hamarosan összeáll a hatalmas, Kárpát-medencei lagzi, amelyen 190 szegedi gyerek táncos is fellép.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!