Négyezer fős lakodalom a Dóm téren - közönségtalálkozó a REÖK-ben

Szeged - A néptáncfesztivál gálaműsora, a Hegyen-völgyön lakodalom című produkció rendező-koreográfusával, Novák Ferenccel, fiával, a Násznagyot alakító Novák Péterrel és a Vőfély szerepében a Dóm téri színpadra lépő Csuja Imrével találkozott a közönség a szegedi REÖK-ben.

Novák Ferenc felelevenítette a darab múltját: 1972-ben játszották először a szabadtérin, „frenetikus sikerrel”. Bátyai Edina, a fesztivál igazgatója egy 40 évvel ezelőtti partitúrát ajándékozott a rendezőnek. Novák Péter szerint az előadás címében filozófia van, amely generációkat köt össze. Nagy feladat előtt áll, mert egyszerre kell színészként, énekesként és táncosként szerepelnie a négyezer fős közönség előtt. Csuja Imre is nagy izgalommal várja a pénteki bemutatót.

Négyezer fős lakodalom a Dóm téren - közönségtalálkozó a REÖK-ben. Fotó: Schmidt Andrea (galéria)

A Hajdúnánásról származó művész sok lakodalomban megfordult már, sőt egyszer egy kőműves felkérte, hogy legyen vőfély – így nem teljesen új számára ez a szerepkör. A táncmű Dóm téri próbái megkezdődtek, hamarosan összeáll a hatalmas, Kárpát-medencei lagzi, amelyen 190 szegedi gyerek táncos is fellép.