Szeged és környéke

2008.08.04. 22:28

Négyszáz kórházi széfet kell kifizetni Szegeden

Szeged - Fél évvel a megrendelése után megkapta a betegágyak mellé szánt személyes széfeket a szegedi klinikai központ. Bár már nem is előírás a meglétük, mégis felszerelik a széfeket.

Tombácz Róbert

Nemrégiben érkeztek meg a szegedi klinikai központba azok a kombinált, kulccsal és biztonsági kóddal is nyitható széfek, amelyeket még közel fél évvel ezelőtt rendeltek meg.

Ezek beszerzésére 600 millió forintot osztott szét a szaktárca, de a hatalmas igények miatt kimerültek a készletek – a forgalmazók türelmet kértek az egészségügyi intézményektől. Ám mire megszületett a rendelet, az új szabályozás szerint már egyetlen központi széf használata is elég egy kórházi részlegen. A személyes széfek tehát fölöslegessé váltak – több kórház el is árverezte azokat.

A szegedi klinikai központ nem mondhatta vissza a megrendelt szállítmányt, mert anyagilag rosszabbul járt volna, mint ha kifizetik a sikeresen lealkudott mennyiséget. Kezdetben még 1275, később már 750 darab széffel számolt a központ vezetése, végül nagyjából 400 darab széfben sikerült megállapodni a forgalmazóval – tudtuk meg Varjasi Ottótól, a klinikai központ gazdasági hivatalának osztályvezetőjétől. A kínai széfek darabja 3800 forint plusz áfába került, így összesen nagyjából másfél milliót fizettek érte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!