Szeged és környéke

2014.03.18. 10:25

Nem lehet Szegeden szabályosan bicajozni!

Szeged - Kerékpárosokat ellenőriztek kedden reggel Szegeden. A bicikliseknek a rendőrök elismételték: a járdán nem szabad tekerni.

Segesvári Csaba

Kerékpárosokat ellenőrzitek kedden reggel az Anna kútnál a rendőrök: itt a tavasz, egyre több a bicajos. A KSH adatai szerint a kerékpárosok több balesetet okoznak, mint a teherautósok, ezért is fontos a szabályok betartatása. A rendőrök elmondták, a kerékpár is jármű, így a KRESZ rájuk is vonatkozik.

Kerékpárosokat ellenőriztek ma reggel Szegeden.

Kerékpárosokat ellenőriztek kedden reggel Szegeden.
Fotó: Segesvári Csaba.

Több mint egy órán keresztül figyeltük a Kálvin tér-Anna kút-Feketesas utca háromszögben munkába, iskolába tekerő bicikliseket, ugyanis a csomópont több szempontból is kritikus. A Kálvin tér felől a Feketesas utcába tartó kerékpárosokat az úton többször átvezetik, viszont a bicajosoknak nincs elsőbbségük. Erről a kerékpárosok gyakran megfeledkeznek. – Nem lehet Szegeden szabályosan bicajozni, akkor tolom a biciklit, ha sétálni akarok – mondta az egyik megállított kerékpáros. A férfi arra panaszkodott, rosszul jelölték ki a kerékpárutakat, sávokat, amivel így sokszor indokolatlanul akadályozzák a bicikliseket.

Az ellenőrzésen egyetlen biciklist sem büntettek meg, a rendőrök a figyelemfelhívásra fektették a hangsúlyt. – A kerékpárosok védtelenek, évről-évre többen vesztik életüket olyan balesetekben, melyek megelőzhetőek lennének – mondta [namelink name="Szenti Szabolcs"]. A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője úgy véli, az autósok és a kerékpárosok együttes erővel elkerülhetnék a súlyosabb ütközéseket. – A KRESZ nem csak a kerékpárosokra, hanem a gyalogosokra is vonatkozik. Sajnos sok alkalommal a szabályos kerékpárost is elütik, most azt is elismételjük, a járdán nem szabad biciklizni – mondta a szóvivő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!