Szeged és környéke

2009.10.02. 14:23

Nőt akar a szegedi Jobbik

Szeged - Újra Tóth Péter a szegedi Jobbik elnöke, és ő lett a megyei elnök is. Polgármesterjelöltként egy nőt látnának szívesen, aki érintetlen az elmúlt 20 év politikájától. A tagság nagysága titkos.

-gézsé-

Újraválasztotta korábbi elnökét a szegedi Jobbik, Tóth Péter újabb két évre kapott mandátumot. Egyhangúlag választották meg. A két alelnök – őket az elnök jelöli – Varga Antal és Rácz Tibor. Varga először, Rácz második alkalommal tölti be a posztot.

Tóth Péter a csütörtöki tisztújításon bemutatta programját, amit a pénteki sajtótájékoztatón nagy vonalakban ismertetett: hagyományos üzemek – konzervgyár, gyógyszergyár – létesítése Szegeden, határon túli kapcsolatok megerősítése, közbiztonság javítása.

Varga Antal kényszerpolitikusnak nevezte magát, mert szerinte paradigmaváltásra van szükség, de erre csak a Jobbik képes. Rácz Tibor „harcos, konfliktuskereső politikát" kíván folytatni.

Megalakult a megyei szervezet is, ennek is Tóth az elnöke – korábban úgynevezett szervező elnök volt. Alelnökök: Szigeti Boglárka, Nagy-György Anna, Mikulán György, Molnár Áron. A párt október végén nevezi meg, kiket indít parlamenti mandátumért. Polgármesterjelöltként lehetőleg nőt látnának szívesen, olyat, aki érintetlen az elmúlt 20 év politikájától.

Tóth Péter nem válaszolt arra az újságírói kérdésre, hogy hány tagja van Szegeden a Jobbiknak, ez ugyanis titok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!