Szeged és környéke

2010.11.23. 12:56

Ökumenikus imaszobát avattak a megyei rendőr-főkapitányságon

Szeged - Rendőrök, közlekedési balesetek részesei, bűncselekmények sértettjei és hozzátartozóik használhatják azt az ökumenikus imaszobát, amelyet kedden adtak át a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányságon.

Delmagyar.hu

Ökumenikus imaszobát adtak át kedden délelőtt a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság épületében. A helyiséget – amelyben a kapitányság munkatársai és a bűncselekmények áldozatainak családtagjai találhatnak megnyugvást – [namelink name="Kiss-Rigó László"] szeged-csanádi megyés püspök, [namelink name="Juhász András"], a csongrádi református egyházmegye főjegyzője és Ribár János orosházi evangélikus esperes áldotta meg. "Jézus sem a templomban tartott fogadóórát a híveknek, hanem ő ment el hozzájuk munkahelyükre" – mondta Kiss-Rigó László. Az imaszoba falán a tízparancsolat és egy feszület látható. A berendezéshez egy szekrény, egy asztal, 4 szék, egy szőnyeg és egy asztali gyertya tartozik.

Ökumenikus imaszobát avattak a megyei rendőr-főkapitányságon. Fotó: Schmith Andrea

Ökumenikus imaszobát avattak a megyei rendőr-főkapitányságon.
Fotó: Schmith Andrea

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!