Szeged és környéke

2008.06.24. 20:13

Öngyilkos lett egy életfogytiglanos a Csillagban

Öngyilkos lett egy tényleges életfogytiglani szabadságvesztésre ítélt férfi a szegedi börtönben. A fogvatartott férfit megpróbálták újraéleszteni, de nem sikerült megmenteni.

Munkatársunktól

Információink szerint a 29 éves Csepregi Péter követett el öngyilkosságot kedden hajnalban a Szegedi Fegyház és Börtönben. A férfit 2004-ben tényleges életfogytiglanra ítélte a Pécsi Ítélőtábla, mert az ezredfordulón egy kocsmárost és egy tanítónőt ölt meg hidegvérrel.

Felakasztotta magát, és a helyszínen meghalt tegnap hajnalban egy elítélt a szegedi Csillag börtönben. A nyereségvágyból és más aljas indokból, több emberen elkövetett emberölés bűntette és más bűncselekmények miatt, a feltételes szabadságra bocsátás lehetőségének kizárásával jogerős életfogytig tartó fegyházbüntetését töltő nem hagyott hátra búcsúlevelet.

Úgy tudjuk: az öngyilkosságot a 29 éves Csepregi Péter követte el, aki 2000. szeptember 13-án Magyarkesziben egy idős asszony nyári konyhájában iszogatott, majd később visszatért a bögrecsárdába, hogy pénzt szerezzen. Amikor a tulajdonos lopáson érte tetten, Csepregi Péter késsel támadt rá, torkát átvágta, eltette a fellelhető pénzt, majd a lakóházban további értékek után kutatott. Így talált rá az ott albérletben lakó 22 éves tanítónőre, akit hasonló módon gyilkolt meg. A Pécsi Ítélőtábla 2004. februárjában súlyosbította az első fokon eljárt Tolna Megyei Bíróság korábbi, szintén életfogytiglani szabadságvesztésre vonatkozó határozatát azzal, hogy az elkövetőt a feltételes szabadlábra bocsátás kedvezményéből kizárta.

A tényleges életfogytiglanosokat a Csillagban kétszemélyes cellában őrzik, negyedóránként ellenőrzik őket a börtönőrök. A férfi feltehetően közvetlenül egy ellenőrzés után követte el tettét a cella nappali terében, miközben cellatársa az éjszakai térben aludt. Hajnali 3 óra 47 perckor még mindent rendben találtak az egyenruhások, 4-kor azonban már csak az elítélt élettelen testének látványa fogadta őket. A többszörös gyilkos ágymatracának huzatából készített magának egy zsineget, és ezzel akasztotta fel magát a cellarácsra. A börtönőrök megpróbálták megmenteni, de az újraélesztés nem járt sikerrel. Az öngyilkosságot elkövető férfi szörnyű tetteit információink szerint nem Csongrád megyében követte el.

Az elsődleges vizsgálatok az idegenkezűséget kizárták. Az öngyilkosság körülményeinek tisztázása végett vizsgálatot rendeltek el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!