Szeged és környéke

2019.01.31. 14:03

Összetartó közössége van a falunak - Tavasszal átadják az új gondozási központot Ruzsán

Három nagy beruházás kezdődött tavaly Ruzsán, az egészségház felújítása mellett új gondozási központ épül, és bővítik a bölcsődét is.

H. E.

A tavalyi év legnagyobb beruházása az egészségház belső felújítása volt Ruzsán. Április elejétől 21. századi körülmények között gyógyulhatnak az itt élők, az intézmény minden rendelője teljes belső rekonstrukción esett át. Szintén 2018-ban kezdték meg a gondozási központ építését és a bölcsőde felújítását, mindkét építkezés jelenleg is zajlik. – A bölcsőde tornaszobával bővül, amelyet az óvodai csoportok is tudnak használni. A megújult épületet szeptembertől vehetik igénybe a gyerkőcök – részletezte Sánta Gizella, Ruzsa polgármestere. Hamarosan új helyre költözhet Ruzsán a gondozási központ, a korábbi épületet kinőtte a szociális intézmény. Júliusban rakták le az új épület alapkövét, jelenleg a tetőfedésnél tartanak a szakemberek, a műszaki átadást tavaszra tervezik.


 – Borzasztóan fontosak a beruházások, ám mindezeknek akkor van értelme, ha meg tudjuk tölteni tartalommal, ha van benne élet. Legalább annyira tudok örülni egy jól sikerült közösségi programnak, mint egy új épületnek, beruházásnak – fogalmazott a település vezetője. Hozzátette, szerinte beérett az arculat és a településimázs építése, ugyanis a fiatalok figyelik, melyik ház eladó, és egyből lecsapnak rá, helyben maradásuk, itt tartásuk jó irányba halad.

 Sánta Gizella büszke arra a vízmegtartó pályázati programra, amelyben példát mutathatnak a környező településeknek is. Fotó: Frank Yvette

Sánta Gizella büszke arra a vízmegtartó pályázati programra, amelyben példát mutathatnak a környező településeknek is. Fotó: Frank Yvette

 A polgármester büszke arra a vízmegtartó pályázati programra, amelyben példát mutathatnak a környező településeknek is.


– Az éghajlatváltozással kapcsolatos új pályázati struktúra olyan szemléletformálást tartalmaz, amely hosszú távon elengedhetetlen.


A projekt keretein belül igyekszünk megtartani és újrahasznosítani az eső- és szürkevizet, hogy élhetőbb és szerethetőbb településünk legyen – magyarázta a település vezetője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!