Szeged és környéke

2019.06.26. 11:16

Ötven migránst tartóztattak föl Csongrád megyében - Fotók

Közülük négy afgán férfit egy szerb embercsempész szállított az M5-ös autópályán.

MTI

Három csoportban összesen ötven migránst tartóztattak föl a rendőrök szerdára virradóra Csongrád megyében, közülük négy afgán férfit egy szerb embercsempész szállított az M5-ös autópályán. Szabó Szilvia közölte, éjfél után hat iraki határsértőt tartóztattak fel Szeged közigazgatási területén.


Két órával később az M5-ös autópályán egy szerb autót ellenőriztek a járőrök, melyben a sofőrön kívül négy férfit igazoltattak. A magukat afgán állampolgároknak valló migránsokról kiderült, illegálisan érkeztek Magyarországra. A járművezetővel szemben embercsempészés miatt indult eljárás - tudatta a százados.

 

Ötven migránst tartóztattak föl Csongrád megyében. Fotó: Police.hu - GALÉRIA


Valamivel reggel 6 óra előtt Ásotthalom külterületén, az 55-ös főút közelében újabb csoportot fogtak el a rendőrök. A negyven férfi afgán állampolgárnak vallotta magát - közölte a szóvivő. A rendőrök az illegális migránsokat visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!