Szeged és környéke

2012.08.24. 19:48

Ötvenezer látogató a sándorfalvi strandon

Sándorfalva - Az ötvenezredik látogatót köszöntötték tegnap a sándorfalvi Nádastó Szabadidőparkban.

Munkatársunktól

A bányatóhoz érkező strandolók közül a szegedi [namelink name="Kura Beáta"] volt a legszerencsésebb, ő volt idén az ötvenezredik vendég. [namelink name="Kakas Béla"] polgármester és [namelink name="Tóth Réka"] strandvezető egy üveg pezsgővel, oklevéllel, valamint az idei és a jövő évre szóló állandó belépővel köszöntötte a meglepődött anyukát, aki 9 éves kislányával, barátnőjével és annak gyerekeivel érkezett.

Az idei ötvenezredik vendéget, Kura Beátát (balról) Tóth Réka strandvezető és Kakas Béla polgármester köszöntötte. Fotó: Karnok Csaba

Az idei ötvenezredik vendéget, Kura Beátát (balról) Tóth Réka strandvezető és Kakas Béla polgármester köszöntötte.
Fotó: Karnok Csaba


– Szeretünk ide járni, mert a gyerekpancsolóban biztonságosan fürödhetnek a kicsik, miközben mi napozhatunk mellettük. A belépő megfizethető, és a szolgáltatások is jók – sorolta az asszony.

A sándorfalvi strand egyre népszerűbb: az ötvenezer látogatóval már most megduplázódott a tavalyi forgalom, és még nincs is vége a szezonnak. – Két-három ezren érkeznek naponta, de volt már olyan napunk, amikor több mint 3000 belépőt adtunk ki. Többségében Szegedről, de a környező településekről is sok látogatónk van – mondta el Tóth Réka.

Bár a területet tovább már nem lehet bővíteni, a szolgáltatások körének kiszélesítésén már gondolkodnak. – Tervezünk egy pénztárat a park másik végére is, valamit az idén rendbe tett fás oldalra szeretnénk tusolókat, világítást és kiépített sétányt – sorolta Kakas Béla polgármester. – A távolabbi cél pedig, hogy kempingként is funkcionáljon majd a 14 hektárnyi vízfelülettel rendelkező strand.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!