Szeged és környéke

2013.06.26. 22:21

Pénteken újra tárgyal a biomasszáról a közgyűlés

Szeged - Pénteken biztosan újratárgyalja a szegedi városi közgyűlés a biomassza-erőmű építéséről és a termálvíz használati meleg vízként történő hasznosításáról szóló előterjesztést, amelyet sürgősséggel nyújtott be Ménesi Imre szocialista képviselő.

Munkatársunktól

Indítványa már olvasható a város honlapján (szegedvaros.hu). A közgyűlés Fidesz–Jobbik többsége az április 26-i testületi ülésen [namelink name="Bohács Zsolt"] (Fidesz) előterjesztése alapján megadta a fenti, mintegy 4 milliárd forintos beruházáshoz a tulajdonosi hozzájárulásokat. A döntést követően népi kezdeményezés indult azzal a céllal, hogy a közgyűlés tárgyalja újra az előterjesztést, és vonja vissza a tulajdonosi hozzájárulásokat. A népi kezdeményezés eredményes volt. A benyújtott 7655-ből 5249 aláírás volt érvényes, így a jogszabályok szerint a közgyűlés köteles napirendre tűzni a témát. Ménesi azt javasolja, vonja vissza a közgyűlés a korábban hozott döntését, és a távfűtéshez használt gázenergia geotermikus hőenergiával történő részleges kiváltására írjon ki közbeszerzési pályázatot az önkormányzat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!