Szeged és környéke

2008.08.05. 16:53

Petrovics elhagyta, Árpi megtalálta Natasa lapátját

Szeged - Hétfő este egy 17 éves szegedi diák találta meg a kétszeres olimpiai bajnok Janics Natasa elveszített lapátját, a világklasszis sportoló már azzal együtt száll fel a szerdán Pekingbe induló gépre.

Oláh Zoltán

– Egy barátom kedd reggel felhívott telefonon, és elmondta, hogy elveszett Janics Natasa evezőlapátja, hétfő este valószínűleg azt találtam meg a dóm mögött, a parkolóban – mondta kedd délben a Szegedi Rendőrkapitányságon a 17 éves Makai Árpád.

A Krúdy Gyula Vendéglátóipari és Kereskedelmi Szakközépiskola diákja már hétfő este arra gondolt, hogy a lapátot kedd reggel elviszi a vízitelepre, hátha ott meg tudják mondani, ki a gazdája, és visszaadhatja neki. Amikor azonban a barátja felhívta, édesanyjával együtt úgy döntöttek, hogy a vízitelep helyett a rendőrségre mennek.

Makai Árpád (balra) kezét hálásan rázta meg Petrovics Kálmán, mert megkerült Janics Natasa evezője. Fotó: Karnok Csaba

Makai Árpád (balra) kezét hálásan rázta meg Petrovics Kálmán, mert
megkerült Janics Natasa evezője. Fotó: Karnok Csaba

A Szegedi Rendőrkapitányság bűnügyi vezetője, Lázár Szvetozár alezredes azonnal értesítette Janics Natasa klubjának, a Démász-Szeged Vízisport Egyesületnek a szakmai igazgatóját, Petrovics Kálmánt. Kiderült, a lapátot Petrovics veszítette el.

– A lapátot én hagytam el, emiatt nagyon el voltam keseredve. Még Natasa vigasztalt – mondta Petrovics Kálmán, mielőtt elmesélte volna a lapát elvesztésének történetét.

– Hétfő este nyílt meg a Somogyi-könyvtárban az olimpiatörténeti kiállítás. Az egyik főszervező, Bali Misi  bácsi megkért, hogy vigyük el többek között Natasa hajóját és evezőjét is. A megnyitó után magamhoz vettem a kajakot és a lapátot, ugyanis Nati kedden még edzett. A parkolóhoz érkezve az evezőt letettem a fűbe, a kajakot pedig feltettem az autóm tetejére. Valaki felhívott, én meg elindultam. Tíz perccel később vettem észre, hogy a lapátot otthagytam. Megkértem egy ismerőst, hogy rohanjon, nézze meg, megvan-e, de már nem találta. Nagyon megkönnyebbültem, amikor tegnap délelőtt felhívtak – mondta Petrovics Kálmán.

A 17 éves Makai Árpád találta meg az olimpikon evezőjét, sok sikert kívánt a sportolónak. Fotó: Karnok Csaba

A 17 éves Makai Árpád találta meg az olimpikon evezőjét, sok sikert kívánt a sportolónak.
Fotó: Karnok Csaba

Az igazgató megjegyezte, Janics Natasa az elveszített – és megkerült – evezőt az egyes kajakban használja, az olimpián párosban és négyesben induló kétszeres olimpiai bajnok sportoló Pekingben másik lapáttal fog evezni, de ezt is magával viszi.

Makai Árpád nem fogadta el a jutalmat

Petrovics Kálmán meg akarta jutalmazni Makai Árpádot, de a fiú az összes „lehetőséget" elvetette. – Nem jutalomért tettem. Nagyon örülök, hogy a lapát visszakerül Janics Natasához, akinek jó utat és nagyon sok sikert kívánok! – mondta.

Címkék#Szeged

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!