Szeged és környéke

2010.05.18. 21:39

Pörköltben Tündér Lala volt a legjobb

Ruzsa - A hétvégi faluünnepen volt szakadó eső, viharos szél, villanydrótra dőlt, áramszünetet okozó fa és havas eső, de a ruzsaiak nem hazudtolták meg magukat.

Munkatársunktól

A hétvégi faluünnepen volt szakadó eső, viharos szél, villanydrótra dőlt, áramszünetet okozó fa és havas eső, de a ruzsaiak nem hazudtolták meg magukat: kitartottak, dacoltak az elemekkel, és minden nehézség ellenére jól érezték magukat. Méltón megünnepelték, hogy Ruzsa 1950-ben elnyerte önállóságát.

Sánta Gizella polgármester emléklappal köszöntött minden 60 éves helybelit. A hagyományteremtő öregfiúk focitorna vándorserlegét Mórahalom vitte haza, Ruzsa harmadik helyre került. A szintén új borversenyre 11 termelő nevezte 21 borát; első díjat Tímár Géza rajnai rizlingje, másodikat Farkas Ferenc kövidinkája, harmadikat Gárgyán Imre kékfrankos rozéja érdemelt, közönségdíjat Börcsök István medina kékfrankosa kapott. A főzőverseny halászlé kategóriájában a Hallatlan banda és a Képviselő-testület végzett holtversenyben az élen, őket a Törpeharcsa, a Harcsabajusz és Szeki és barátai követték. Pörkölt kategóriában a Tündér Lala, az RRGY és az Alfa csapata állt dobogóra. Gyerekfociban a rangsor az ovisoknál: szegedi Újvidék utcai óvoda, Mindszent, Pusztamérges, Ruzsa. Az 1–2. osztályosoknál: Csongrád, Bordány, Ruzsa, Mindszent. A 3–4. osztályosoknál: Csongrád, Sándorfalva, Mindszent, Ruzsa. Az 5–6. osztályosoknál: Balástya, Zákányszék, Kistelek, Vásárhely. A győztesek Telkiben képviselik megyénket az országos döntőn.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!