Szeged és környéke

2016.04.17. 20:07

Rang és kötelesség a könyvtár

A szegedi Somogyi-könyvtár íróklubja lett a korábbi Nagy(i) Írók Klubja. Az új kapcsolat a tagok szerint rangot ad írásaiknak, de elvárást is jelent velük szemben.

D.T.

– Alakulásunk óta a városi könyvtárhoz tartozunk. [namelink name="Palánkainé Sebők Zsuzsanna"] igazgatónő javaslatára hét éve egy irodalmi pályázat után maradt együtt a csapat. [namelink name="Csiszár Andrea "] könyvtáros irányításával a rókusi fiókkönyvtár lett a főhadiszállásunk. Idén fűztük szorosabbra a kapcsolatot, és lettünk hivatalosan is a Somogyi-könyvtár íróklubja – meséli a kezdetekről [namelink name="Bálint Jánosné Ágoston Ilona"], a közösség vezetője. Továbbra is minden hónap első keddjén találkoznak a Vértói úti intézményben. Hasznosnak érzik a kapcsolatot, mert rangot ad az írásaiknak, és arra ösztönzi őket, hogy minél színvonalasabb versekkel és prózával álljanak elő. Részt vesznek a Somogyi rendezvényein, már szinte minden fiókjában szerepeltek. Kilépve Szegedről bemutatkoztak egy vásárhelyi és kecskeméti irodalmi esten. Minden fórumot megragadnak, hogy írásaik ne maradjanak az asztalfiókban.


– Verseink, novelláink bekerültek olyan antológiákba, mint a Naplementében, a Hajdan volt karácsony, Az első szerelem, a Levél a hitveshez, a Hagyaték, valamint a Magyar szó határon innen és túl – veszi át a szót [namelink name="Bondár Zsuzsanna"].


– Örömmel készülünk rá, hogy a júniusi könyvhét egyik napján mi is bemutatkozhassunk a könyvtár sátrában. Haladunk a korral: a Facebookon is megtalálnak bennünket, és véleményezhetik írásainkat a Somogyi-könyvtár oldalán. A következő összejövetelünk május 3-án, kedden 16.30-kor lesz, akkor nyílt napot rendezünk. Beszélgetünk, felolvasunk, és építő szándékkal bíráljuk egymás munkáját. Azokat is várjuk, akik szívesen megismertetnék írásaikat. Tagja a klubunknak könyvtáros és nyugdíjas vezérigazgató, óvónő és kereskedő, pénzügyes, jogász és tanár is. A szegediek mellett járnak közénk Sándorfalváról, Mórahalomról, sőt Üllésről is.


Keczer János hozzátette, a Somogyi-könyvtár íróklubjának lenni nemcsak rang, hanem kötelezettség is. Meg kell felelni a színvonalnak, ezért értékelik a tagok egymás műveit, és bíznak benne, hogy egyszer azokból is alkotók válnak, akik most még csak írogatnak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!