Szeged és környéke

2014.08.22. 20:45

Rockrajongó színész játszik az ABBA-musicalben

Szeged - Csak az előadás végén derül ki a Mamma Mia!-ban, hogy Harry Bright meleg. Az őt megformáló Molnár László szerint ennek ellenére hálás a szerep. A rockzenét is kedvelő színész nyaralásnak tekinti a Szegeden töltött időt.

Vida-Szűcs Imre

– Életemben először játszom meleg szerepet, ami egyébként nagyon hálás. Itt nincs melegre játszva a karakter, a végén derül csak ki a nézők és egyébként a szereplők számára is, hogy Harry Bright meleg – beszél szerepéről [namelink name="Molnár László"] színművész, rendező. A Mamma Mia! című musicalben ő az az apa, akinek az egyetlen nő Donna az életében.

– Rockrajongó vagyok, az AC/DC-n, a Deep Purple-ön, a Led Zeppelinen nőttem fel. 48 éves vagyok, pont abban az időszakban érkeztek Magyarországra ezek a zenék, és a rádiók akkor kezdték játszani, amikor fiatal voltam. Kicsit ellentmondásos, de nagyon szeretem az ABBA-t, a melodikus zenét is. Nyilván ezért lett belőlem musicalénekes – mondja Molnár, aki 2001-ben lépett fel először a Dóm téren a Veled, Uram! című rockoperában. Két évvel ezelőtt pedig ő volt a rendezője és a címszereplője a Jekyll és Hyde-nak.

Molnár László a Donnát alakító Kováts Krisztával. Először játszik meleg szerepet. Fotó: Madách Színház/Mohos Angéla

Molnár László a Donnát alakító Kováts Krisztával. Először játszik meleg szerepet. Fotó: Madách Színház/Mohos Angéla
Négy hónapos próbaidőszakon vannak túl, ami kemény volt, mert rengeteg a mozgás, a tánc a produkcióban. – [namelink name="Szirtes Tamás"] rendező megkövetelte a precizitást a prózajelenetekben is, minden pontosan be lett gyakorolva. A hosszú próbaidőszak olyan szintű biztonságot adott, hogy nem volt kérdés, mit kell csinálnunk. Nem éreztem pluszdrukkot amiatt, hogy nagy az elvárás a közönségtől. Nagyon nagy megtiszteltetés számomra, hogy a világ második legnépszerűbb musicaljében benne lehetek – halljuk a musicalszínésztől, aki ősszel a Madách Színházban viszi tovább Harry Bright szerepét. Csatlakozik hozzájuk a másik szereposztásban mások mellett [namelink name="Stohl András"], [namelink name="Koós Réka"] és [namelink name="Hajdu Steve"].

– Vasárnapig maradunk Szegeden, akkor van az esőnap, de remélem, nem lesz rá szükség. Itt vannak a gyerekeim, a kedvesem, albérletben lakunk. Éppen most indulunk Sasvári Sanyihoz lovagolni. Minden napot máshogy töltünk, sokat alszunk, ez igazából egy nyaralás nekünk. Éjszaka sokáig beszélgetünk a kollégáinkkal, közben megiszunk két-három sört. Az ember azért jön Szegedre, hogy jól érezze magát – vélekedik Molnár László.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!