Szeged és környéke

2013.06.21. 23:04

Rózsaünnep, rózsamenettel

Szőreg - A XV., jubileumi Szőregi Rózsaünnep leginkább várt látványossága a rózsamenet. A tikkasztó melegben is ezrek érkeztek a felvonulásra.

Munkatársunktól

17.20 óra: összesen 55-en vonulnak majd fel a virág karneválban, a legkülönbfélébb járművekkel. A legtöbben a kocsijukat díszítették fel rózsával, de akad olyan is, aki lovaskocsival, katonai járművel, omnibusszal vagy feldíszített traktorral érkezett. A legtöbb felvonulót a magyar motívumok ihlették: láttunk országalmát, szent koronát, címert is. A kreatívabbak Micimackót építettek a rózsákból, de még mézescsupor díszítés is halad a sorban.


Korábban:

Péntek délután megnyitották a XV. Szőregi Rózsaünnepet a Rózsák terén. A 3 napos programsorozat első napján hajnalig tartott a mulatozás: az óvodások, iskolások és néptáncosok műsorát utcabál követte, a sportpályán többek között [namelink name="Kállay Saunders András"] és a Republic 67 adott koncertet. Ma a Rózsák terén népzenészek és néptáncosok lépnek fel 10 órától, a sportpályán főzőversenyt, tűzoltó- és kutyabemutatót tartanak. Délután az Irigy Hónaljmirigy és a Budapest Bár koncertezik. A leglátványosabb esemény a fél 6-kor kezdődő karneváli felvonulás lesz, amelyen több 100 ezer rózsaszállal feldíszített ünnepi menet halad végig Szőreg utcáin.

Az óvodások, iskolások és néptáncosok műsorát utcabál követte. Fotó: Karnok Csaba

Az óvodások, iskolások és néptáncosok műsorát utcabál követte.
Fotó: Karnok Csaba

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!