Szeged és környéke

2019.08.06. 16:50

Segíti a tanulmányi költségek finanszírozását: egyre népszerűbb a 0 kamatozású Diákhitel2

Egy év alatt közel 34 százalékkal nőtt a tanulmányi költségek finanszírozására kialakított Diákhitel2-t igénylők száma. Mára a hallgatók egyszerűbben és gyorsabban igényelhetik, elektronikus aláírással, ügyfélkapun keresztül is.

K. A.

A Diákhitel Központ hangsúlyoz­­za, mivel az augusztus 7-éig tartó pótfelvételiben szinte kizárólag önköltséges helyekre jelentkezhetnek a fiatalok, számukra ki­­emelt segítséget jelenthet a ki­­fejezetten a tanulmányi költsé­gek finanszírozására kialakított, 0 százalékos kamatozású Diákhitel2. Majdnem minden ne­­gyedik önköltséges képzésben részesülő diák felveszi, az igénylők száma egy év alatt 34 százalékkal nőtt – a lehetőséggel leginkább a gazdasági és pénzügyi szakos hallgatók élnek.


Fontos, hogy a képzési dí­­jakra igényelhető hallgatói hi­­tel felvételéhez továbbra sem szükséges hitelbírálat, illetve biztosíték, és azok bármikor, ingyenesen elő­­törleszthetők. A felvehető Di­­­ákhitel2 összege nincs maximálva, még a legdrágább, sze­meszterenként akár egymillió forint feletti képzések is finanszí­rozhatóak belőle. Ez utóbbi persze már inkább befektetés, a megtérülő végzettség mellett bátorság is szükséges a felvételhez.

A Szegeden tanuló hallgatók közül is egyre többen veszik igénybe a Diáhitel2-t. FOTÓ: KARNOK CSABA

A Szegeden tanuló hallgatók közül is egyre többen veszik igénybe a Diáhitel2-t. FOTÓ: KARNOK CSABA

Az elektronikus aláírással tör­­ténő szerződéskötésnek kö­szönhetően már közel minden má­­sodik hallgató személyes megjelenés, illetve papír nélkül, ügyfélkapun keresztül köti meg szerződését. A hiteligénylés a Neptun tanulmányi rendszerből is indítható, majd a megfelelő menüpont kiválasztása után a Diákhitel Direkt felületen folytatódik. Ilyenkor a hallgató személyes adatai automatikusan betöltődnek a tanulmányi rendszerből, így a diákoknak már csak a hitelfelvétellel összefüggő adatokat kell megadniuk.


Természetesen a diákhitelek az eddig megszokott módon is igényelhetők. A hallgatóknak le­­hetőségük van rá, hogy akár a tanulmányi rendszer hallgatói felületéről, akár a Diákhitel internetes hitelügyintézési felületén kezdeményezzék azt, és az adatlapot a felsőoktatási intézményben, a postahivatalokban vagy a kijelölt bankfiókokban adják le. Akik szeptember 15-éig igénylik a hallgatói hiteleket, már október 1-jén hozzájuthatnak az összeghez. A pénz Diákhitel1 esetében a tanuló bankszámlájára, a Diákhitel2-nél köz­­vetlenül a felsőoktatási in­téz­ményhez érkezik.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!