Szeged és környéke

2009.11.05. 19:05

Siklósi Gábor motorral ment életet

Szeged - A Jóban-rosszban című sorozatban önmagát alakítja a szegedi születésű Siklósi Gábor (29): mentős. Ő az, aki 2 évvel ezelőtt motorra pattant, és megmentette egy kislány életét a fővárosban – most többek között egy motoros mentőcsapat vezetője. Ha pihenésre vágyik, visszajön egy kicsit Szegedre.

Szabó Imre

A történet, amellyel Siklósi Gábor híressé vált, kétesztendős: egy mentős kollégájával, Péter Ferenccel együtt – bár nem volt szolgálatban – motorra pattant, hogy felszerelés nélkül, puszta kézzel megmentse egy akkor 2 éves kislány életét. Tudta ugyanis, hogy szabad mentő nincs. Sikerrel járt, és hősként ünnepelték, képe szerepelt a lapok címlapján, számtalan show- műsor vendége volt, jutalmak, díjak sokaságát kapta meg. Mondják, Talmácsi Gábor után ő a legnépszerűbb magyar motoros, egy nemrég készült felmérés szerint pedig ő a legismertebb mentős az országban. Ezek után szerepet kapott a TV 2 Jóban-rosszban című kórházsorozatában is. Kollégájával együtt természetesen önmagát alakítja: mentős.

Siklósi Gábor a tévésorozatban önmagát alakítja: mentős. Fotó: Dobrik Rezső

Siklósi Gábor a tévésorozatban önmagát alakítja: mentős.
Fotó: Dobrik Rezső

Siklósi Gábor szegedi születésű, 17 éves koráig élt a Tisza-parton, de mindmáig szívesen látogat vissza ide. Két nagymamája és édesanyja itt él, két-három havonta felkeresi őket. Mint mondja, számára az állandó hajtás után ez jelenti a kikapcsolódást, no meg egy jó kis séta a Kárász utcán, a Széchenyi téren. Az Anna-kút vizéből pedig vinni is szokott. Szüksége is van rá, mert a munkája nem csak a filmezés miatt több: amellett, hogy mentőkocsin dolgozik, ő lett a vezetője az első motoros mentőcsapatnak, ami két motorral és hét emberrel működik Budapesten. Szükség van rá, mert a fővárosban nemegyszer olyanok a forgalmi viszonyok, hogy a mentőautó nehezen vagy egyáltalán nem tud célba érni.

Úgy gondolja, számára a filmezés csupán egy kaland, ő igazából mentős, és az is akar maradni. Ebben az édesapja példáját követi, aki egyébként igyekezett lebeszélni erről a hivatásról, mert megélni belőle szinte lehetetlen. Ezt azóta már ő is tudja, de nem akarja abbahagyni, beleszeretett a munkába. Most azon gondolkozik, egy időre kimegy Angliába, hogy megalapozza a jövőjét. A két évvel ezelőtt megmentett kislány, Aliz életét egyébként nem követte nyomon. Az eset első évfordulóján felhívta a családot, és érdeklődött, azóta jól van-e, de ezenkívül nem keresi őket – nem szeretné, ha azt gondolnák, több hálát vagy köszönetet várna, mint amennyit kapott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!