Szeged és környéke

2016.11.15. 08:53

Sokkolóval, ásóval támadtak rokonukra

A Csongrád Megyei Főügyészség vádat emelt azzal a nővel és két fiával szemben, akik egy rokonukra támadtak idén júliusban Bakson. A bántalmazott rokon a védekezés mellett a véletlennek köszönheti az életét.

Mind a vádlottak, mind a sértett életvitelszerűen Bakson éltek. Közöttük a rokoni viszony családi és más okokból kifolyólag megromlott a bűncselekmény elkövetését megelőzően néhány hónappal, találkozásaik alkalmával kölcsönösen szidalmazták egymást. A vádlottak július 13-án kora este otthonukban alkoholt fogyasztottak, amikor is a sértett kerékpárral elhajtott a házuk előtt. A vádlottak felszólították a sértettet, hogy álljon meg, aki ennek ellenére továbbhajtott. Ekkor a vádlottak közül a két testvér a sértett után szaladt, megpróbálták őt a bicikliről lelökni illetve egy sokkolóval megérinteni.


A lökés és a sokkoló okozta kis erejű áramütés következtében a sértett elesett és földre került. A vádlottak ezt követően szidalmazták és megfenyegették őt, és kis erővel test szerte megrugdosták. Ekkor érkezett a helyszínre a vádlottak édesanyja, aki korábban magához vett egy másfél méteres nyelű ásót és fiaihoz szaladt. A helyszínre érve felszólította fiait, hogy üssék agyon az ásóval a sértettet.


Az egyik testvér az ásó nyelével megpróbálta fejen ütni a sértettet, aki igyekezett az ütést elhárítani, de ez csak részben sikerült, míg a másik vádlott a földön fekvő sértettet rugdosta. A sértett felállt, ezt látva a testvérek édesanyja átvette az ásót és egy határozott mozdulattal az ásó élével a sértett fejen akarta ütni. A sértettnek sikerült kissé hátrahúznia a fejét, ezért az ásó éle a homloka bal oldalát vágta meg, amely erősen vérezni kezdett. Ezután a sértett a helyszínről kerékpárját is hátrahagyva elszaladt, miközben még az ásóval lapockán ütötték őt.

A sértettet a mentők sürgősségi ellátásra kórházba szállították.

A vádlottak által okozott sérülések gyógytartama 8 napon belüli, azonban a bántalmazás módja, figyelemmel annak eszközére és erejére is, a ténylegesen okozottnál súlyosabb, akár halálos sérülés létrejöttére is alkalmas volt. Ez a sértett védekezése, valamint a vádlottakon kívülálló okok, így a véletlen folytán maradt el.

A főügyészség a vádlottakat emberölés bűntettének kísérletével vádolja.

A vádemeléskor előzetes letartóztatásban lévő vádlottak bűnösségének kérdésében a Szegedi Törvényszék fog dönteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!