Szeged és környéke

2008.08.14. 20:05

Spanyol turisták Mórahalmon

Mórahalom – Mintha Pamplonában lennénk – idézte fel a spanyol város híres bikafuttatását a mórahalmi bivalycsorda dübörgése láttán Jesus Jarabo. A zaragozai férfi feleségével, Imelda Rubio Guillennel hat napot töltött a Homokhátság fővárosában.

R. Tóth Gábor

Imelda Rubio Guillen és Jesus Jarabo hat napot töltött a homoki városban. Fotó: Schmidt Andrea

Ők voltak a százezredik látogatói a zaragozai világkiállítás magyar pavilonjának – a magyar turisztikai szakemberek pedig úgy döntöttek, ezt egy alföldi üdüléssel honorálják. A spanyol turisták úti céljai között ugyanis nem Magyarország szerepel az első helyen: az átlag spanyol keveset tud hazánkról.
Talán a zaragozai házaspár is változtathat ezen: tegnap megígérték, a régió „nem hivatalos nagykövetei lesznek”. Nagyon tetszett nekik a Dél-Alföld: a „gazdasági dinamikát vagy a magyar vendégszeretetet” ugyanúgy kiemelték, mikor az általuk „álomszerűnek” titulált utazásról meséltek. Az itt töltött hat nap alatt – ma utaztak haza – megnézték például a szabadtérin a Benyovszky című táncjátékot, egy mórahalmi tanyán megismerkedtek a népi hagyományokkal, gasztronómiai jellegzetességekkel. A nehéz spanyol nedűk után meglepetést jelentettek a homoki borok, mondták is, „ezekből lehet sokat inni”.
Egészen másra használták az Erzsébet gyógyfürdő vizét: a gyógyturizmus minden örömével, így az iszappakolással vagy a Caracalla-káddal is megismerkedtek. S haza is vihettek a jóból: ajándékba helyi kézművestermékeket és bort kaptak Nógrádi Zoltán polgármestertől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!