Szeged és környéke

2019.03.09. 11:15

Szakmájuk sztárjai lehetnek - 11 megyei diák a döntőben

Összesen 11 Csongrád megyei tanuló jutott be a Szakma Kiváló Tanulója és az Országos Szakmai Tanulmányi Verseny döntőjébe. A rendezvény március 12-14. között lesz Budapesten, a Hungexpo területén, a Szakma Sztár Fesztivál egyik kiemelt eseményeként.

K. A.

Összesen 11 Csongrád megyei tanuló jutott be a Szakma Kiváló Tanulója és az Országos Szakmai Tanulmányi Verseny döntőjébe. A rendezvény március 12–14. között lesz Budapesten, a Hungexpo területén, a Szakma Sztár Fesztivál egyik kiemelt eseményeként.


A döntőnek a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara pályaorientációs munkájában is fontos szerep jut, az előző évekhez hasonlóan idén is 700 diákot visznek buszokkal az eseményre. A megmérettetés célja a magyar szakképzés színvonalának emelése, eredményeinek bemutatása, emellett a fizikai munka vonzerejének növelése is fontos. A diákok tudását életszerű kérdéssorokkal mérik, és gyakorlati feladatokkal is bizonyítani kell, ki a legjobb a szakmájában.

Kállai-Verba Eszter írásbelizik. A döntőig jutott. Fotó: Frank Yvette

Kállai-Verba Eszter írásbelizik. A döntőig jutott. Fotó: Frank Yvette

Tavaly jól szerepeltek a megyei fiatalok, a hét döntős közül hatan végeztek a dobogón. Két első hely mellett egy második és három harmadik hellyel öregbítették iskolájuk és gyakorlati képzőhelyeik hírnevét. Idén a Szegedi Szakképzési Centrum következő tanulói jutottak a döntőbe: Kállai-Verba Eszter asztalos a József Attila Szakképző Iskolából, Süli Martin István autóelektronikai műszerész a Csonkából, Győri Ádám automatikai technikus, Takács Ádám gépi forgácsoló, Bárkányi Csaba és Kormányos Patrik Márk műszaki informatikusok a Dériből.


Lakatos Judit cukrász a Hanságiból jutott tovább, míg a Móravárosiból négy diák van ott az országos döntőben: Kravjár Gábor épületgépész technikus, Lipka László hegesztő, Tóth Richárd kárpitos, Szilágyi Balázs kőműves és hidegburkoló szakmában versenyezhet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!