Szeged és környéke

2007.11.14. 21:04

Százéves nénit köszöntöttek Szegeden

Szeged - Szerda délután századik születésnapja alkalmából köszöntötte Gyarmati Dezsőnét Szegeden Solymos László várospolitikai alpolgármester és Novkov Veszelinka, a szociális iroda vezetője.

Margitka néni rendkívüli tehetsége és képességei már korán megmutatkoztak: minden tanévben kitűnő bizonyítványt kapott, ezért a zárdában az apácák felkarolták és segítették volna az ifjú tehetséget. Édesanyja azonban ezt nem engedte, ezért varrónőként dolgozott.

A százéves Margitka néni és az ünnepi torta. Fotó: Segesvári Csaba
Gyarmati Dezső villanyszerelőhöz 21 évesen ment férjhez, két gyermekük született. István nevű fiuk – aki néhány évvel ezelőtt elhunyt – nemzetközileg elismert, Kossuth-díjas fizikus, akit kétszer terjesztettek elő Nobel-díjra. Lányuk biológia szakos pedagógus, számtalan kitüntetést kapott tanárként és tankönyvíróként egyaránt.

Margit néni egészségi állapota korának megfelelő, hosszú életének titka a munka, a család és a tanulás szeretete. Jelenleg lánya és annak férje gondozza. Családjában két unokája és négy dédunokája fogja köszönteni századik születésnapja alkalmából.

Címkék#Szeged

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!