Szeged és környéke

2008.01.02. 15:12

Szegedi hóhányók - szerdán öt gép dúr

Szeged - Két nagy és három kisebb hótakarító gép dolgozik szerdán Szegeden. A hóhányók nem csak dúrnak, hanem szórnak is. A fontosabb utak feketék, a mellékutak egy része viszont még nem tiszta.

Gonda Zsuzsanna

Két nagy és három kisebb hótakarító géppel tisztítja a város útjait szerdán a Szegedi Környezetgazdálkodási Non-profit Kft. A munka nagy részét a hóhányók december 31-én és január elsején elvégezték, a szerdán hullott hó elolvadt a vizes aszfalton.

– A havazás december 31-én 19 óra 10 perckor kezdődött, 19.50-kor kezdtük a síkosságmentesítést 13 géppel – mondta Lukács Attila műszaki részlegvezető. Szerdán reggel hatig 850 kilométer útszakaszt tisztítottak meg, a gépek összesen 2 ezer kilométert mentek.

Fotó: Miskolczi Róbert
A kft. gépei nem csak dúrnak, szórnak is: zúzott követ, sót vagy zeolitot. A választás a növényzettől és az út burkolatától is függ.

Tettünk egy kört a városban: a sugárutak, körutak és ezek járdái már feketék, de például a Tavasz, a Kisteleki utcában az autók és a gyalogosok maguknak járták ki az utat.

Címkék#időjárás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!