Szeged és környéke

2008.11.18. 12:14

Szegedi jobboldal a hitelről és az üres boltról

Szeged - Magyarország döbbenetesen mély válságba került, adósságállományunk most is óriási, ha az IMF-hitelt is felhasználjuk, meghaladja a GDP összegét - mondta délelőtti sajtótájékoztatóján Bodó Imre, a Fidesz országgyűlési képviselője.

Delmagyar.hu

– Kérem az MSZP megyei képviselőit, mondják el választópolgáraiknak, milyen az ország költségvetési helyzete – kérte Bodó Imre, emlékeztetve: a sokadik költségvetést terjesztette be Veres János pénzügyminiszter, úgy, hogy a büdzséhez megfogalmazott közel 800 módosító indítvány felét ő maga jegyzi – holott ez az ellenzék dolga lenne.
– Még nem látni a pontos jövő évi számokat, de úgy tűnik, mintegy 20 százalékkal csökken az önkormányzatok állami támogatása – mondta Kalmár Ferenc, a KDNP önkormányzati képviselője. – Mi lesz? Finanszírozhatók lesznek-e egyáltalán az önkormányzati feladatok? – tette fel a kérdést. – Aggódom az oktatásért, egészségügyért, kultúráért, a szociális ellátásért. A városüzemeltetésen, a propagandán és a fejlesztéseken spóroljon a város, hiszen a kirakatot hiába pakolják tele, ha a bolt üres marad – fogalmazott Kalmár Ferenc.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!