Szeged és környéke

2017.09.12. 11:35

Szerdán indul a hetedik Bortér

Rekord mennyiségű borászattal várja vendégeit az idén már hetedik Bortér. Az őszi bormustra immáron 114 borászatot vonultat fel, jövő szerdától vasárnapig Tokaj-Hegyaljától Villányig az összes hazai borvidék képviselteti magát.

A különleges atmoszférájú fesztivál nyitánya ezúttal is a néptáncosokkal, fogatokkal és hagyományőrző elemekkel tarkított szüreti felvonulás lesz – fejtette ki lapunknak Németh István, a szervező Szegedi Városkép és Piac Kft ügyvezető igazgatója. Az impozáns karnevál szeptember 13-án, 17:30 – kor veszi kezdetét, a menet a Széchenyi tér - Klauzál tér - Dugonics tér - Árpád tér - Apáthy utca útvonalon érkezik a Dóm térre. A rendezvény egy szórakoztató, de szakmai szempontból is izgalmas kiállítással várja a borok szerelmeseit – ennek keretein belül a szőlészet-borászat történetével és eszközeivel ismerkedhetnek meg a vendégek.


Csúcsminőségű gasztronómia mellé intellektuális zenei kínálat dukál: a Bortér dupla színpadán többek között Horváth Charlie, Wolf Kati, Kökény Attila, a Bon Bon és rengeteg pop-rock, jazz és swing előadó szórakoztatja a nagyérdeműt. A napi programok zárását az idén is az Il Silencio jelzi, egy zseniális fúvós quartett formájában, akik a dóm erkélyéről muzsikálnak a vendégeknek.


Bortér – 7. őszi bormustra a Dóm téren

Szeged, Dóm tér

2017. szeptember 13-17.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!