Szeged és környéke

2011.05.10. 19:22

Szocialista flash mob Szegeden

Szeged - Szokatlan műfajt választottak a politikai üzenet célbajuttatásához az MSZP Demokratikus Koalíció Platform szegedi tagjai, flash mobot tartottak a Fidesz és a KDNP székháza előtt a Victor Hugo utcában kedden délután.

Delmagyar.hu

A Fidesz-KDNP feliratú álarcot viselő néhány férfi és nő olyan pólóban volt, amelyen azok az önkormányzati cégnevek szerepeltek, ahol vezetőváltás történt.

Beszédet nem tartottak, egyikőjük a sajtó kérdéseit azzal utasította el, hogy a Fidesz és a KDNP nem kommunikál. Az általuk kiosztott papíron a platform szegedi szervezetének közleménye volt olvasható. E szerint felháborítónak tartják, amit a Fidesz-KDNP önkormányzás címszó alatt művel, és felszólítják a frakciót, hogy „szíveskedjen végre Szegedért dolgozni". „Először az önkormányzati cégeket fejezték le, és hozzáértő szakemberek helyett a barátaik, rokonaik, pártkatonáik foglaltak el minden pozíciót. A már elfoglalt cégekhez átirányított közpénzekkel az általuk is elfogadott költésvetésen legújabban egy 500 milliós lyukat ütnek óriási felelőtlenséggel" – olvasható a közleményben. A résztvevők meghívták a sajtó képviselőit [namelink name="Gyurcsány Ferenc"] csütörtöki szegedi programjára.

Szocialista flash mob Szegeden. Fotó: Segesvári Csaba (galéria)


A Demokratikus Koalíció Platformot egyébként Gyurcsány alakította meg, a tömörülést az ex-miniszterelnök vezeti. A néhány perces flash mob résztvevői azt mondták, akciójukkal színesebbé szerették volna tenni a szegedi politikai közéletet.

[namelink name="Haág Zalán"] (Fidesz-KDNP) az akcióra válaszul közleményt adott ki. Ebben az áll, hogy „Gyurcsány Ferenc platformja és pártja nincs abban a helyzetben, hogy erkölcsi ítéletet mondhasson becsületes emberek felett". Szerinte a KDNP az elmúlt négy évben már bizonyított a szegedi közéletben. „Miközben több önkormányzati cég elmúlt nyolc éves működésével összefüggésben szabálytalanságok, sőt bűncselekmény gyanúja merült fel, addig a városi cégeknél az MSZP több jelenlegi vagy korábbi önkormányzati képviselője, képviselő-jelöltje vagy azok családtagjai voltak alkalmazásban, illetve ezekhez a cégekhez számláztak be az általuk vezetett vagy tulajdonolt vállalkozások" – olvasható az önkormányzati képviselő közleményében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!