Szeged és környéke

2012.02.27. 12:21

Szombaton indul a 2-es villamos! Itt van valamennyi új menetrend!

Szeged – Március 3-án, szombaton üzemkezdettől elindul a menetrend szerinti közlekedés az új 2-es villamosvonalon Rókus és az Indóház tér között. Ezzel Szeged közösségi közlekedési vonalhálózata jelentős mértékben módosul.

Delmagyar.hu

Elindul a menetrend szerinti villamosközlekedés az új 2-es villamosvonalon március 3-án, szombaton üzemkezdettől. A viszonylat rókusi végállomása az Európa Liget lesz a Csongrádi sugárút és Rókusi körút sarkán. A villamos a Rókusi körúton a Vértó, a Rókusi II. számú Általános Iskola, a Rókusi víztorony és a Szatymazi utca elnevezésű megállókban áll meg, majd a Vásárhelyi Pál utca megállónál rátérve az 1-es villamosvonalra, megy Szeged pályaudvar végállomásig.

Fotó: Karnok Csaba

Buszbarátok, figyelem! Pénteken 22 óra 30 perckor indul az utolsó 2-es busz Makkosházról, az Erdélyi térről pedig 23 órakor. Az utolsó 83-asra Makkosházon 23 óra 15 perckor, a Vadkerti téren 23 óra 25 perckor szállhatunk föl. A 83A-s utoljára pénteken 16 óra 40-kor indul a Hont Ferenc utcából, a vasútállomásról 17 óra 15 perckor utazhatunk vele Makkosházig. Fotó: Karnok Csaba

Az új villamosvonal elindításával ugyancsak március 3-án, szombaton üzemkezdettől jelentős mértékben módosul Szeged közösségi közlekedési vonalhálózata.

Az 1-es villamos változatlan vonalon (Szeged pályaudvar–Szeged Pláza), de módosított követési idővel közlekedik. A 2-es villamos vonallal párhuzamosan futó 2, 83, és 83A jelzésű autóbuszvonalak megszűnnek. A megszűnő vonalak Kossuth Lajos sugárúti és Rókusi körúti szakaszán a 2-es villamos szállítja az utasokat. A megszűnő 2 jelzésű autóbuszvonal újszegedi szakaszát 72 jelzéssel a Mars tér (Mikszáth Kálmán utca) és az Erdélyi tér között új autóbuszjárat váltja fel.

Töltse le a térképet!

Utazzon ingyen a nulladik napon!

Március 2-án 14 órakor kezdődik az ünnepség az Indóház téren, ezután indul az első Pesa villamos a Rókusi körút fele különmenetben, majd a Rókusi körúti szakaszon a villamos mellé a helytelen vágányon egy másik fog állni és egyszerre haladnak az Európa Liget végállomás felé. Ezután körülbelül 15 órától közlekednek villamosok a 2-es vonalon 15 perces követéssel este nyolcig, a menetrendszerű forgalom március 3-ától lesz érvényben és ekkortól szűnnek, illetve változnak meg a buszvonalak.
Március 2-án a 2-es vonalon estig ingyenes a közlekedés.

A 20 jelzésű autóbuszjárat meghosszabbított vonalon közlekedik: a megszűnő 83 jelzésű autóbuszjárat Tisza Lajos körút és Alsóváros közötti szakaszán a Vadkerti térig biztosít eljutási lehetőséget. Csúcsidőben a 20 jelzésű járatot a Petőfitelep, Fő tér és Honvéd tér között közlekedő 20A jelzésű új járat sűríti. A 13A autóbuszjárat - a pénteki közgyűlési döntésnek megfelelően - meghosszabbított útvonalon jár március 3-tól szombati napokon 5.00-12.00 óra, valamint 14.00-19.00 óra között.

Március 3-án, szombaton üzemkezdettől a trolibusz vonalhálózata is módosul.

A 8-as jelzésű trolibuszvonal Körtöltés utca végállomása Makkosház végállomásra kerül át. Az 5-ös jelzésű trolibusz a továbbiakban a Körtöltés utca végállomásról indul, így a Rókusi körúton lakók számára továbbra is megmarad a közvetlen újszegedi kapcsolat. Míg a 9-es jelzésű trolibusz a Vértó végállomásról közlekedik. A belváros irányába a trolibuszjáratok a Csongrádi sugárúttól a megszokott útvonalukon közlekednek. A 19-es trolibusz vonala változatlan marad, továbbra Makkosházról jár Tarján Víztorony térig.

Hogy minden egyértelmű és világos legyen itt vannak a szombattól érvényes menetrendek!

- 1-es villamos: Szeged Plaza–Szeged Pályaudvar, Szeged Pályaudvar–Szeged Plaza
- 2-es villamos: Európa Liget–Szeged Pályaudvar, Szeged Pályaudvar–Európa Liget
- 5-ös trolibusz: Körtöltés utca–Újszeged, Gyermekkórház, Újszeged, Gyermekkórház–Körtöltés utca
- 8-as trolibusz: Makkosház–Klinikák, Klinikák–Makkosház
- 9-es trolibusz: Vértói út–Lugas utca, Lugas utca–Vértói út
- 19-es trolibusz: Makkosház–Tarján, Víztorony tér, Tarján, Víztorony tér–Makkosház
- 13-as busz
- 20-as busz
- 20A-s busz
- 72-es busz

Töltse le a térképet!

Így jár majd a 13A-s busz. Töltse le a térképet!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!