Szeged és környéke

2014.05.21. 21:17

Szving, dzsessz és bor

Szeged - Rutinos borfesztiválozónak mondhatja magát Gájer Bálint: a Group’N’Swing zenekar énekese számos borfesztiválon lépett már fel. Szegeden kedd este adott koncertet, és nem hagyta ki az alkalmat, hogy kipróbáljon néhány minőségi bort a XX. Szegedi Borfesztiválon.

Kiss Gábor Gergő

A 33 éves énekest a Debreczeni–Ferenczi családi borászatnál faggattuk borfogyasztási szokásairól – éppen az etyek–budai sárga muskotállyal ismerkedett.

– A szvinghez inkább a whisky passzol, a családban sincs nagyon borszakértő ember, hiszen a borfogyasztásnak régebben nem volt a maihoz hasonló kultúrája. Ezt a hiányosságot próbálom pótolni a különböző borfesztiválokon, hiszen például a rozébornak ma nagy a divatja. Ahhoz passzol is a dzsesszes, könnyed zene, ezért is szeretek játszani a különböző borfesztiválokon – mondta a The Voice zenei tehetségkutató műsor döntőjébe jutott énekes.

Gájer Bálint kedveli a sárga muskotályos bort. Fotó: Bornemissza Péter

Gájer Bálint kedveli a sárga muskotályos bort. Fotó: Bornemissza Péter
[namelink name="Gájer Bálint"] már borászati magazinban is szerepelt, elmondása szerint egyre izgalmasabb ízekkel találkozik a fesztiválokon. A magyar bort igényes italnak tartja, szerinte minden korosztály megtalálja a magának való ízvilágot és tájegységet.

– A borfesztiválok a beszélgetések, a találkozások és az addig ki nem próbált nedűk ötvözete. Ez a sárga muskotály például nagyon finom, és bár száraz, mégis édeskésebb ízvilága van – mondta a szegedi Molnár Dixielanddel is hamarosan koncertező zenész.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!