Szeged és környéke

2019.03.19. 14:35

Taníttatnák a munkavállalókat - 1,1 milliárd érkezik Csongrád megyébe képzésekre

80 cég már nyert, de további pályázatokat is elbírálnak még.

K. A.

Munkahelyi képzések támogatásáról tartott információs napot kedden a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, ezen a pályázaton nyertes cégek képviselőit tájékoztatták a pénz szabályos, hasznos és hatékony elköltéséről.


– 1,1 milliárd forint támogatás érkezik Csongrád megyébe, 80 cég már nyert, de további pályázatok vannak még elbírálás alatt – hangsúlyozta a rendezvényen lapunk kérdésére válaszolva Oláh Zsuzsanna kamarai titkár.


Megtudtuk, 9 nagy cég nyert összesen 244 millió forintos vissza nem térítendő támogatást, elsősorban szegedi, hódmezővásárhelyi és kisteleki megvalósítási helyszínen.

 

Információs nap a kamarában - pénzről és képzésről. Fotó: CSMKIK - GALÉRIA


71 mikro-, kis- és középvállalatnak összesen 887 millió forint jut munkavállalóik képzésére, számos szegedi, vásárhelyi és mórahalmi cég nyert támogatást – a legmagasabb összeg 40 millió forint volt. A rendezvényen az érdeklődők információt kaptak a támogatói okiratok módosítási lehetőségeiről, az előlegigénylések és kifizetési kérelmek rendjéről és a helyszíni ellenőrzésekről is.


A program célja a gazdaság versenyképességének megőrzése, a dolgozók foglalkoztathatóságának, munkahelyi készségeinek javítása, a vállalkozási hatékonyság növelése. Ebbe belefér az Ipar 4.0 éppen úgy, mint a kommunikáció fejlesztése, vagy akár egy-egy komplett OKJ-s képzés is.


A program egyik – gyakorlati tapasztalatokról beszélő – előadója Kirizs Tibor, az Értő Kft. cégvezetője volt. Tőle megtudtuk, hogy hét Csongrád megyei cégnek segítettek pályázni, ezúttal 100 százalékos sikerrel, bár ez nincs mindig így. Informatikával foglalkozó és szoftverfejlesztő vállalkozásoknak „szereztek pénzt", de volt a cégek között fémszerkezetgyártó és kereskedő is. A legkisebb kevesebb mint 10 millió forintot nyert, a legnagyobb, egy önkormányzati tulajdonban lévő szolgáltató pedig több 10 milliót.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!