Szeged és környéke

2008.11.05. 22:52

Táplálkozási szokásokról - tudományosan

Szeged - Az ENSZ Mezőgazdasági és Élelmezésügyi Szervezetének (FAO) regionális igazgatója, Maria Kadlecikova és Süth Miklós volt országos főállatorvos, az agrártárca szakállamtitkára is előadást tartott azon a nemzetközi konferencián, amely tegnap kezdődött Szegeden, az egyetem mérnöki kara és az akadémiai bizottság szervezésében.

Munkatársunktól

A Tudomány és technika az agrár- és élelmiszer-gazdaságban című tanácskozáson szó esik egyebek mellett a megújuló energiaforrásokról, különösen a bioetanol növekvő szerepéről, a fiatalok táplálkozási szokásairól, a funkcionális élelmiszerek piacában rejlő lehetőségekről és a hazai termékek védelméről.

A ma záruló tudományos találkozón számos európai ország agrár- és élelmiszer-ipari szakembere vesz részt, így például szerb, román, finn, német és szlovák egyetemek kutatói. „2006-ban az intézmény elnevezése élelmiszer-ipari karról mérnöki karra változott. Ezt a szemléletváltozást szerettük volna a hagyományos, kétévente megrendezésre kerülő konferenciánk esetében is érvényre juttatni azáltal, hogy idén az élelmiszer-tudományhoz kapcsolódó munkák teljes vertikumát mutatjuk be az érdeklődők számára" – hangsúlyozta Hodúr Cecília, az SZTE Mérnöki Karának dékánhelyettese, a rendezvény egyik főszervezője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!