Szeged és környéke

2012.08.28. 20:39

Teammunka: a szülők festették ki a mórahalmi óvodát

Mórahalom - Augusztusban az önkormányzat segítségével napkollektort, napelemet és új nyílászárókat szereltek a mórahalmi óvodára. A festést a szülők és a dolgozók vállalták magukra.

Munkatársunktól

– Az egész összefogás eredménye. Mindössze 3 hét alatt minden munkát elvégeztünk – mondta [namelink name="Kosztyu Gyuláné"], a mórahalmi óvoda vezetője. Az épület kívülről-belülről megújult a nyár végére. Az augusztusi háromhetes szünet alatt napkollektorok és napelemek kerültek a tetőre.

A közös munka eredménye, 1. rész. Fotó: DM/DV

A közös munka eredménye, 1. rész. Fotó: DM/DV

Lájkverseny

Az óvoda részt vesz egy facebookos játékon – berendezési tárgyakat, bútorokat lehet nyerni. A lényeg, hogy minél többen „lájkolják", jelöljék ismerősnek az intézményt. Amelyik óvoda a legtöbb ilyen szavazatot kapja, az nyeri az értékes tárgyakat. A mórahalmi óvoda még két napig várja a lájkokat.

– A napelem az épület elektromos ellátásáért, a kollektor a meleg vízért felel. Ősszel tervezzük hőszigetelő burkolat felszerelését is – hallottuk Balog Lászlótól, a polgármesteri hivatal kabinetvezetőjétől. Az uniós pályázati forrásból megvalósuló beruházásból az összes nyílászárót is sikerült kicserélniük az óvodában.

A 250 óvodás és 50 bölcsődés befogadására alkalmas épület további belső munkálataihoz már önerő kellett. Az ott dolgozók és a szülők vették hozzá az anyagot, ők is végezték el a munkát. – Öröm volt látni, hogy ennyi ember összefog és együtt dolgozik. Még a gyerekek is segítettek – mesélte az óvoda vezetője. A szülők, dolgozók, ismerősök közösen festették ki a falakat, lambériáztak, javították az épület hibáit.

A közös munka eredménye, 2. rész. Fotó: DM/DV

A közös munka eredménye, 2. rész. Fotó: DM/DV

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!