Szeged és környéke

2016.06.09. 17:03

Teszteltünk, pontoztunk: a salsát szeretik az urak

Szeged - A szegedi Dolce Dance tánciskola 3 ország 31 városában van jelen, nemrégiben a világ 21. legígéretesebb franchise hálózata lett. A cég vezetői, Baranyi Anett és Sipos Zsolt azt mondják, a latin ritmusokat nem csak a hölgyek kedvelik. Az egyik táncórájukat mi is teszteltük.

Salánki Zsófia

A Délmagyarország értékelése 8 pont


Az iskola táncórái tökéletes elfoglaltságot nyújtanak azoknak, akik valami újat próbálnának ki, vagy csak egyszerűen megtanulnának táncolni. Az oktatók mindenkire figyelnek, többször megmutatják a lépéseket, a zene és a barátságos hangulat hatására pedig mindenki elengedheti magát akkor is, ha épp egyedül érkezett. Egy kisebb hiányosságot tudnánk csak kiemelni. Az első alaplépések előtt ráhangolódásként jólesett volna egy kis bemelegítés, hogy a munka és autóvezetés után kinyújtóztassuk magunkat.

– 2007-ben alapítottuk a tánciskolát, ma már Magyarország mellett Szerbiában és Romániában is vannak stúdióink – mondta lapunknak [namelink name="Baranyi Anett"], aki párjával, Sipos Zsolttal vezeti a szegedi székhelyű Dolce Dance tánciskolát, amelyet nemrégiben a 21. legígéretesebb franchise hálózatnak választotta a Nemzetközi Franchise Szövetség. Ötszáz fiatal vállalkozó pályázott, a verseny utolsó fordulóját az Egyesült Államokban, a texasi San Antonióban tartották. A házaspár azt is elárulta, hogy Anett 4 éves kora óta táncol, standard és latin-amerikai kategóriákban versenyzett. Zsoltot is ő tanította meg táncolni, az iskolát pedig együtt alapították.


– Szegedet tartjuk a bázisunknak, a hét minden napján vannak óráink. Elsősorban hobbitánccal foglalkozunk, és felnőtteket tanítunk. A táncolni vágyók hétről hétre eljönnek, fejlődnek, a megszerzett tudást pedig bulikban, partikon hasznosíthatják. A latin pezsgés nemcsak a testnek, hanem a léleknek is jót tesz – mesélte Baranyi Anett.


Hozzátette: fő profiljuk a kubai salsa, a bachata, a reggaeton és néhány társastánc, mint például a merengue és a kizomba. [namelink name="Sipos Zsolt"] elmondta, az oktatói gárdájuk 30 és 50 fő között mozog, saját táncakadémiát alakítottak ki, hogy ők képezhessék ki az oktatókat.

 

A salsát szeretik az urak. Fotó: Frank Yvette (galéria)

Baranyi Anett szerint a latin táncok iránt nemcsak a nők érdeklődnek, előfordul, hogy a férfiak vannak többségben.


Mi is teszteltük egyik táncórájukat, ahol a vérpezsdítő latin ritmusokra ringtak a csípők és pörögtek a szoknyák. Nem csalódtunk, hiszen tényleg akadtak szép számmal férfiak is. Voltak munkából salsázni sietők, sőt fiatal egyetemisták is. Az alaplépések átismétlése után következett a páros tánc. Itt bizonyos időközönként cserélődtek a párok, hogy annak se kelljen szólóznia, akinek először nem jutott partner.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!