Szeged és környéke

2015.05.13. 14:33

Tizenegy napon át ünnepel Szeged

Szeged - Nyolc helyszínen, 11 napon át 155 borász, 200 kézműves és 250 program várja a XXI. Szegedi Borfesztivál és a Szeged Napja ünnepségsorozat látogatóit.

Munkatársunktól

A borrendek felvonulásával kezdődik május 15-én, pénteken 17 órakor a XXI. Szegedi Borfesztivál. A szervező, Szegedi Városkép Kft. ügyvezetője, Németh István a szerdai sajtótájékoztatón elmondta, az idei fesztiválon minden eddiginél több pincészet vesz részt. – Más csúcsot is megdöntünk idén: ennyi fellépő és koncert nem volt még a rendezvény történetében. Pünkösd hétfő miatt most először 11 napos a Szeged Napja ünnepségsorozat – mondta.

A borversenyre 46 borász 110 tétellel nevezett. A szakmai zsűri által legjobbnak ítélt bor kapja majd a Szeged Város Bora címet. A Széchenyi téren három színpadon lépnek fel előadók köztük Tóth Vera, Zséda, Falusi Mariann, Radics Gigi és Horváth Charlie.

A borfesztivál ideje alatt minden nap más-más borra lehet licitálni. Az árverésekből befolyt összeget a Szegedi Újszülött Életmentő Szolgálat kapja.

A második hétvégére az egész belváros fesztiválhelyszínné változik: nyílik a Kincs tér, amely a folklór programok helyszíne lesz. Május 25-én, hétfőn pünkösdi királyválasztást tartanak. Ebben az évben a Dóm téren is lesznek programok. Az élő koncertek mellett május 21-én, csütörtökön a szegedi partfal beruházás átadó ünnepségének végén a Wellhello együttes lép fel. A koncert után a Nemzetközi Fény éve alkalmából fényábrát jelenítenek meg a téren.

Csiszár Imre, a Szegedi Regionális Természettudományos Diáklaboratórium vezetője elmondta, ehhez 1800 emberre lesz szükségük. Egy okostelefonos alkalmazást letöltve az applikáció kiszínezi a készülék kijelzőjét, így jön létre az 1000 négyzetméteres virág alakú fényábra.

Május 22-én, pénteken Szeged népszerű együttesei lépnek fel egy műsorban. A Szegedi Szimfonikus Zenekar közreműködésével a Molnár Dixieland, a Fool Moon és a Honeybeast mutatják be áthangszerelt slágereiket. A karmester a Symphonic Live műsorok művészeti vezetője: Balogh Sándor, a műsorvezető Lukácsházi Győző, a a Szegedi Szimfonikus Zenekar igazgatója.

A záró hétvégén a tizenhatodik Szegedi Hídivásár először három napon át várja a fesztiválozókat. A Belvárosi hídon 200 kézműves kínálja majd portékáit az ország egyik legnagyobb kézműves seregszemléjén.

A részletes program megtalálható a www.szegediborfesztival.hu honlapon, valamint Szeged Napja 2015 néven ingyenesen letölthető egy okostelefonos alkalmazás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!