Szeged és környéke

2019.08.24. 13:16

Tízezer gyorshajtót fogtak országszerte

A rendőrség augusztus 12-től augusztus 18-ig tartotta meg Magyarországon a Tispol Speed elnevezésű közlekedésbiztonsági ellenőrzést, aminek most közölték az eredményét. Még mindig sok a gyorshajtó Csongrád megyében is.

Suki Zoltán

Országos razziát tartott a múlt héten a rendőrség. A Tispol Speed nevű akciót az európai országokban egyszerre tartják, és az a lényege, hogy kiszűrjék a megengedettnél gyorsabban hajtókat. Az adatokat megyénként összesítették. A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság közleményéből kiderült, hogy a megyében augusztus 12-től augusztus 18-ig 296 gyorshajtóval találkoztak. Ebből 151 autóst meg is állítottak, és a helyszínen intézkedtek, 145-öt pedig csak traffipaxszal mértek be, nekik majd levelet küldenek a bírságról.


Az országban ez alatt az egy hét alatt összesen 9778 gépjárművezető sebességtúllépését dokumentálta a rendőrség. 7296 esetben leállítás nélkül rögzítették a jogsértést, míg a helyszíneken 2350 esetben szabtak ki helyszíni vagy közigazgatási bírságot. További 132 esetben szabálysértési, illetve közigazgatási eljárást indítottak.

A rendőrség azt is közölte, hogy a legtöbb halálos közúti baleset még mindig gyorshajtás miatt történik. Egyebek mellett ezért tartanak rendszeresen a Tispol Speedhez hasonló kampányokat, illetve figyelemfelkeltő akciókat.

Nemrég írtuk meg, hogy egy biciklis, egy gyalogos és egy autója mellett várakozó férfi halt meg közlekedési balesetben az el­­múlt hónapokban Csongrád megyében. Március 30-án egy személyautó ütött el egy gyalogost a szegedi Szerb utcában. A gyalogos olyan súlyosan megsérült, hogy a helyszínen meghalt. Alig egy hónappal később pedig az újszegedi sportcsarnoknál ütközött két jármű, az egyik megpördülő autó elsodort egy bi­­ciklist, aki szintén a helyszínen halt meg.


2050-re Európában egyáltalán ne történjenek halálos közlekedési balesetek.


Legutóbb múlt pén­­teken történt halálos baleset az M43-as Budapest felé vezető ol­­dalán, Makó közelében. Egy leállósávban veszteglő műszaki hibás autónak ütközött egy kisbusz. Az autó mellett álló sofőrt gá­­zolták el, aki a helyszínen meg­­halt. Hazánk most csatlakozott az ENSZ közlekedésbiztonsági programjához, amelynek célja, hogy 2050-re Európában egyáltalán ne történjenek halálos közlekedési balesetek.

 

Címkék#Szeged

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!