Szeged és környéke

2011.01.05. 15:10

Több sport, kevesebb cigi. Megfogadta? Betartja?

Szeged - Nem túl népszerűek az újévi fogadalmak. Vagy nem hiszünk bennük, vagy nem tudjuk betartani (tisztelet a kivételnek!). Ön mit fogadott meg? Betartja?

Delmagyar.hu

– Ááá, nem fogadtam meg semmit, mert úgysem tartanám be! Fogyókúráznom kellene, azt hamarosan elkezdem, de nem hiszek a fogadalmakban – mutatott a hasa környékére [namelink name="Szabó Renáta"], amikor arról faggattuk a 23 éves lányt a Dugonics téren, hogy tett-e szilveszterkor újévi fogadalmat, és betartja-e.

A fogyókúra az egyik leggyakoribb fogadalom ilyenkor, de versenyben van még többek között a „leszokom a dohányzásról", a „tényleg többet tanulok", az „idén spórolok" és a „rendszeresen eljárok sportolni" is.

– Pont tegnap mondtam a többieknek, hogy nálam nem működik ez a fogadalmasdi! Képzelje el: nagyon komolyan azt gondoltam, hogy leszokom a dohányzásról. Erre tegnap a második kávénál automatikusan rágyújtottam, és csak akkor jutott eszembe a fogadalom, amikor már elszívtam a cigarettát – nevetett a 32 éves Péter. Amikor arról győzködtük, hogy egy szál még elnézhető, ha utána is törekszik a leszokásra, már minden hiába volt: azt mondta, ezzel már megszegte a fogadalmat, majd jövőre újra próbálkozik.

– Az évben egyszer elutazom külföldre pihenni. Ez nem újévi fogadalom, de enélkül is igyekszem minden évben betartani. Az elmúlt 5 évben sikerült, remélem, idén is lesz rá pénzem – árulta el a 28 éves [namelink name="Miklósi Szilvia"]. A fiatal lány szerint az életmódra vonatkozó elhatározásokat nem kell szilveszterre időzíteni, bármikor el lehet határozni a fogyókúrát vagy a sportolást. Ez inkább elhatározás kérdése.

Ön mit fogadott meg 2011-re? Illusztráció: www.marmalade.hu

Ön mit fogadott meg 2011-re? Illusztráció: www.marmalade.hu
– Én minden szilveszterkor megfogadok valamit. Az idei fogadalmam az, hogy nem sajnálok havi tízezer forintot elkölteni magamra, vagyis fodrászra, kozmetikusra, ilyesmire – mosolygott a negyven év körüli Ildikó. Azt mondta, hogy a két gyerek és a munka mellett hajlamos elhanyagolni saját külsejét, s ezen szeretne változtatni 2011-ben. Igaz, eddig még nem jutott el egy szépségszalonba sem, de messze van még január vége – magyarázta. Tavaly azt fogadta Ildikó, hogy lead legalább 5 kilót – körülbelül 8-tól sikerült megszabadulnia. Ahogy mondta: reméli, hogy „a sikersorozat idén is folytatódik".

Ön tett újévi fogadalmat? És be is tartja?

Újévi fogadalom-toplista

A fogyás a legnépszerűbb (vagy legalábbis a leggyakoribb) újévi fogadalom - derült ki egy világhálós felmérésből. A több mint ötezer megkérdezett közül 1057 tette ezt első helyre elhatározásainak, kívánságainak toplistáján. Második lett a boldogság 684 szavazattal (hogy

 


ezt miként vélik elérni, arra nem tért ki a Yahoo amerikai honlap beszámolója.) Harmadik a pénzmegtakarítás 636 szavazattal, negyedik a szerelembeesés (szintén inkább kívánság, semmint fogadalom), amelyet 554-en jelölték meg, ötödik a munkahelytalálás, ez 515 szavazatot kapott.

Hatodik helyre került a "többet fogok olvasni" elhatározás, ez 433 megkérdezett számára a legfontosabb. A hetedik hely gasztronómiai jellegű, ebben az evéssel, ivással kapcsolatos fogadalmak állnak, de nem fogyás céljából, hanem az újdonságok felé való nyitásként - 378-an választották ezt legfontosabb elhatározásuknak.

Nyolcadikak a dohányzásról leszokni akarók, 345-en sorolták a feladást fogadalmaik élére. A 9. helyen 266 szavazattal azok vannak, akik minden áldott nap akarnak készíteni egy fotót, a 10. hely 255 szavazattal a maratoni futásra vágyóké.

(MTI)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!