Szeged és környéke

2009.01.23. 22:13

Tőkés László igét hirdetett a szegedi dómban

Szeged - Keresztény testvéri kapcsolatok erősítéséért imádkoznak a vasárnapig tartó ökumenikus imahéten különböző felekezetek. Tegnap Tőkés László hirdetett igét a dómban.

Munkatársunktól

Hagyományos ökumenikus imahetét idén január 18-ától hirdette meg a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia és a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa. Célja a keresztény egyházak testvéri kapcsolatainak erősítése. Kiadott körlevelükben a szervezők úgy fogalmaztak: a hétköznapok testi és lelki terhei, a megszorítások, az életszínvonal csökkenése, a pénzügyi válság következményei mindannyiunkat érintenek. Fájdalmasnak és igazságtalannak tartják, hogy a takarékosság jegyében hozott intézkedések szinte kizárólagosan a nyugdíjasok, a nagycsaládok és az alacsony keresetű polgárok terheit növelik.

Hangsúlyozták, hogy egy társadalom sem hagyhatja bizonytalanságban vagy ítélheti pusztulásra a leszakadókat. Döntő kérdés, hogy ne puszta pénzügyi elméletek, hanem az emberek reális szükségletei, a szeretet irányítsa tetteinket. Felajánlották, hogy az országot az általános válságából kivezető úton készséggel együttműködnek bármilyen jó szándékú kezdeményezéssel. Az imahéten Szegeden is együtt imádkoznak az evangélikusok, katolikusok, reformátusok, baptisták és ortodoxok.

Két püspök a dómban: Tőkés László és Kiss-Rigó László. Fotó: Miskolczi Róbert

Két püspök a dómban: Tőkés László és Kiss-Rigó László.
Fotó: Miskolczi Róbert

Tegnap Kiss-Rigó László megyés püspök meghívására Tőkés László református püspök hirdetett igét a fogadalmi templomban, aki, a keresztények betegséghez és nyomorúsághoz fűződő viszonyáról beszélt. Ma este 6-kor a Tátra téri templomban Cserháti Sándor evangélikus lelkész és Perlaki György katolikus pap, holnap este 6-kor a Honvéd téri református templomban Győri Kornél baptista és Makoviczky Gyula evangélikus lelkész beszél.

Címkék#Szeged

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!