Szeged és környéke

2007.11.13. 16:36

Toroczkai Hunniát építi - és nem fizet

Szeged - Hetvenezer forintra büntették gyülkezési joggal való visszaélés miatt, de nem fizet Toroczkai László. - Nyomoz az ügyészség, egyelőre nincs vádemelés. Ez részben pszichikai játék - mondta a szegedi származású fiatalember.

Gyülekezési joggal való visszaélés miatt hetvenezer forintra büntették Toroczkai Lászlót, a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom tiszteletbeli elnökét - tájékoztatott maga az érintett. Hozzátette: nem fog fizetni, fellebbez.

Toroczkai október 22-én a rendőrség tiltása ellenére az Operához vezetett demonstrálókat. A gyülekezési joggal való visszaélés miatt a VI. kerületi rendőrkapitányság járt el vele szemben, rendzavarás miatt pedig október 25-én a Pesti Központi Kerületi Bíróság elé állították, majd ügyét áttették az illetékes ügyészségre, mert a bíróság feltételezése szerint törvény vagy hatósági személy elleni izgatás bűnét követte el.

- Nyomoz az ügyészség, egyelőre nincs vádemelés. Ez részben pszichikai játék - mondta a szegedi származású fiatalember, aki írással, gyerekneveléssel tölti a mindennapjait, valamit, - ahogy fogalmazott Budaházy Györggyel együtt "építi Hunniát."


Címkék#Szeged

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!